Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 11. 2008,
17.46

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 11. 2008, 17.46

8 let, 3 mesece

Aki Rahimovski v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ta četrtek, 6. novembra, ga bo v ljubljanski Cvetličarni spremljal kitarist Marijan Brkić – Brk, njegov nekdanji soborec iz benda Parni Valjak.

Izjemni avtor in pevec Aki Rahimovski ter eden najboljših kitaristov hrvaške glasbene scene Marijan Brkić – Brk, nekdanja člana super-uspešne zagrebške rock skupine Parni valjak, bosta 6. novembra, ob 21. uri, v ljubljanski Cvetličarni končno spet skupaj stopila na oder. V okviru še enega vrhunskega koncerta Limited Edition boste lahko slišali številne uspešnice skupine Parni valjak, kot tudi dela, ki sta jih ustvarila v času njunih samostojnih karier.

Aki Rahimovski

Akija Rahimovskega ni potrebno posebej predstavljati. Je eden največjih yu-rock pevcev. Njegov prijetno hrapavi glas je bil 30 let zaščitni znak skupine Partni Valjak, ki je v tem času šla skozi številne ustvarjalne faze – od navitega boogie rocka, pop rocka pa vse do akustike. Parni valjak so izdali 16 studijskih albumov, 14 singlov, 5 koncertnih albumov in 4 kompilacije. Mnogi izmed njih so postali zlati ali platinasti. Skupaj pa je skupina prodala več kot milijonih primerkov svojih plošč.

Pred leti so se Parni Valjak sporazumno razšli. Rahimovski je leta 2007 objavil solističen album U vremenu izgubljenih. Lani pa je sodeloval tudi s skupino Neverne Bebe, s katero je posnel skladbo Boje duge. V prihodnosti pa načrtuje snemanje albuma s svojim sonarodnjakom, kitarskim virtuozom Vlatkom Stefanovskim.

Marijan Brkić – Brk

Kariero je začel leta 1979, ko se je pridružil skupini Prljavo kazalište, eni najvplivnejših skupin hrvaškega novega vala. V njej je ostal do leta 1988. V skupini ni bil le kitarist, temveč tudi aranžer, producent in soavtor nekaterih pesmi na albumu Zaustavite zemlju. S skupino je posnel 6 studijskih albumov: Prljavo kazalište, Crno bijeli svijet, Heroj ulice, Korak od sna, Zlatne godine, Zaustavite zemlju ter dvojni album v živo Sve je lako kad si mlad.

Ko je nehal sodelovati s Prljavim kazalištem, je naslednja tri leta delal kot studijski glasbenik in producent. Od leta 1991 do konca 2005 je bil član skupine Parni valjak. V tem obdobju je z njimi posnel štiri studijske albume (Buđenje, Samo snovi teku uzvodno, Zastave in Pretežno sunčano?) ter nekaj koncertnih izdaj, kot so: Live in ZeKaeM, Bez struje, Live in SC, Kao nekad ter 25 Godina (DVD izdaja). Tudi pri Parnem valjaku ni bil le kitarist, sodeloval je še kot producent in koproducent ter kot avtor in soavtor glasbe (Dođi, Čitaj mi sa usana, Ja još čekam, Sanjam…). Istočasno pa je kot aranžer in producent sodeloval z mnogimi drugimi glasbeniki.

Ne spreglejte