Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 3. 2012,
11.07

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 5. 3. 2012, 11.07

6 let, 6 mesecev

Adam predstavlja videospot Brez strahu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Zasedba štirih prekaljenih glasbenikov, ki se imenujejo Adam, se predstavlja z novim videospotom za pesem Brez strahu.

Kitarist Peter Dekleva, pevec Damir Lisica, basist Anej Kočevar in bobnar Gregor Jakac so glasbeniki, ki v svoji glasbi združujejo silovite instrumentalne vložke, markantne melodije in močna besedila. Njihov prvenec Alfa je pustil v Sloveniji močan pečat, nekateri poznavalci in glasbeni kritiki so ga opredelili kot enega izmed pomembnejših izdelkov na področju rock glasbe v našem prostoru. Ob plošči so nastajanje posameznih pesmi predstavili v spletni seriji Alfablog, od izdaje plošče pa so posneli tudi štiri videospote za skladbe Odnosi med srečnimi, Otroci brzine, Modrost in Novi svet in odigrali okoli 50 koncertov širom domovine.

Vizualna beležnica Alfaturneje

Pri videospotu za single z naslovom Brez strahu gre za vizualno beležnico z njihove Alfaturneje, v okviru katere so obiskali večino pomembnejših festivalov (Schengefest, Rock Otočec, Itak Džabest, Pivo in cvetje, Gora Rocka, Majske igre, Teden mladih itd.) in klubov (Kino Šiška, Cvetličarna, Mostovna, Lokalpatriot).

Obilico sproščenih trenutkov iz zaodrja, edinstvene posnetke s koncertnega dogajanja, priprave na nastope, nepredvidljive zaključke noči, smeh in solze je pridno beležil Jani Ugrin, uradni fotograf zasedbe Adam. "Glede na to, da nas je Jani spremljal na vseh koncertih, smo si rekli, da bo videospot presek, ki bo ponazoril konec leto in pol trajajoče turneje. Material smo pregledali, nato pa predali studiu Felicijan Sedmak," nam je v kratkem intervjuju povedal Damir Lisica. Več si lahko preberete TUKAJ.

V sami pesmi se bodo po njihovem mnenju prepoznali vsi, ki sledijo svojim sanjam in verjamejo vanje v takšni meri, da so se jim pripravljeni popolnoma prepustiti in jih preprosto kar živeti. Brez strahu se dotikajmo roba s skupino Adam.

Ne spreglejte