Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 10. 2016,
12.22

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

DKino SiOL TV National Geographic podnebne spremembe dokumentarec Leonardo DiCaprio Pred potopom

Petek, 28. 10. 2016, 12.22

6 let, 6 mesecev

Premiera DOKUMENTARca O PODNEBNIH SPREMEMBAH

Zvezdnik Titanika nas bo reševal pred svetovnim potopom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Pred potopom | Foto National Geographic

Foto: National Geographic

To nedeljo na kanalu National Geographic ne zamudite premiere vročega celovečernega dokumentarca o podnebnih spremembah, ki ga je produciral oskarjevec Leonardo DiCaprio.

Dokumentarec Pred potopom (Before The Flood), pod katerega se je kot izvršni producent podpisal Martin Scorsese, je informativna in napeta pripoved o tem, kaj lahko naredimo kot družba, da preprečimo izumrtje ogroženih vrst, ekosistemov in avtohtonih skupnosti po vsem svetu.

Gledalcem predstavi vidne dokaze slabšanja okoljske krize, ki povzroča nepovratno škodo na starodavnih pokrajinah od Grenlandije do Indonezije. Zaradi nje je porušeno ravnotežje v podnebju Zemlje in nam ljube živali pospešeno izumirajo.

Praktične rešitve in opozorilo ameriškim volivcem

Pred potopom je tudi nekakšno opozorilo pred ameriškimi volitvami in poziv volivcem, naj glasujejo za voditelje, ki na prvo mesto postavljajo spremembo politike glede podnebnih sprememb. Film tudi predstavi praktične rešitve za ohranitev našega planeta.

Oskarjevec in glasnik miru Združenih narodov DiCaprio meni, da so podnebne spremembe največja grožnja našemu planetu | Foto: National Geographic Oskarjevec in glasnik miru Združenih narodov DiCaprio meni, da so podnebne spremembe največja grožnja našemu planetu Foto: National Geographic

Leonardo DiCaprio, letošnji prejemnik oskarja za glavno vlogo v filmu Povratnik, intervjuva posameznike iz vseh družbenih slojev, tako v razvitih kot nerazvitih državah.

Ti predstavijo edinstvene, strastne in pragmatične poglede na to, kako je treba ukrepati danes in v prihodnosti, da bi gospodarske in politične sisteme preoblikovali v okoljevarstvene ustanove.

O podnebnih spremembah spregovori tudi papež

V filmu spregovorijo predsednik ZDA Barack Obama, nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton, ameriški zunanji minister John Kerry, generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki Mun in papež Frančišek, pa  tudi vrhunski Nasini raziskovalci, okoljevarstvene skupine za zaščito gozdov, priznani znanstveniki, voditelji skupnosti in predani aktivisti, ki se trudijo rešiti svet.


"Podnebne spremembe so največja grožnja našemu planetu. Ukrepati moramo združeno in zahtevati velike spremembe takoj. Od tega je odvisno naše preživetje. V dokumentarcu predstavimo simptome in rešitve za podnebne spremembe, preden se zgodi popačenje informacij, ki je pogosto, saj je to v interesu tistih, ki kujejo dobiček pri pridobivanju fosilnih goriv." Leonardo DiCaprio


Napovednik filma Pred potopom:

Dokumentarec Pred potopom bodo premierno predvajali v nedeljo, 30. oktobra, ob 20.55 na kanalih National Geographic in National Geographic HD, po premieri od 23. ure pa bo film na voljo tudi v videoteki DKino, kjer si ga boste lahko do 27. novembra ogledali brezplačno.

Programa National Geographic in National Geographic HD boste na SiOL TV našli na programskih mestih 101 oziroma 102*, videoteko DKino pa na programskem mestu 5.

 *Velja za komunikator BOX.


Ne spreglejte