Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
21. 7. 2015,
10.22

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Peter Dinklage

Torek, 21. 7. 2015, 10.22

7 let, 12 mesecev

Zvezda serije Igra prestolov v povsem drugačni izdaji!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Peter Dinklage kot starejši zapornik z bundesligo v akcijski komediji PIKSLI!

Nominacije za prestižno televizijsko nagrado emmy so znane in Peter Dinklage je že peto leto zapored nominiran v kategoriji najboljše stranske moške vloge (pred leti je že osvojil nagrado). Da bi proslavili njegovo novo nominacijo, vam na portalu Planet Siol.net ekskluzivno predstavljamo Eddieja Planta oziroma "Fireblasterja" – enega glavnih likov nove akcijske komedije PIKSLI, ki bo od četrtka 23. julija na sporedu v domačih kinematografih in drugje po svetu. Tega posebneža iz noro zabavne komedije igra prav Peter Dinklage, ki se je uveljavil z eno od trenutno najbolj priljubljenih televizijskih serij na svetu, Igro prestolov.

Peter Dinklage se v akcijski komediji PIKSLI pojavi v vlogi, ki je povsem drugačna od Tyriona Lannisterja. Tu je namreč starejši strokovnjak za videoigre, ki je v zaporu zaradi hekanja in davčne utaje, vendar mora zdaj pomagati starim prijateljem (oz. tekmecem), da bi rešili svet pred invazijo videoiger. Poleg tega, da se vloga Eddieja Planta močno razlikuje od vloge iz priljubljene televizijske serije, v kateri smo Dinklagea navajeni, je izrazito značilna tudi po videzu. Plant je namreč s svojim slogom oblačenja, tetovažami na rokah in celo frizuro močno zasidran v 80. letih, kar njegovemu že tako ekscentričnemu liku prinaša še dodatno dozo odpuljenosti. "Eddie Plant je skrajno zabaven," je povedal igralec Peter Dinklage, ki je očitno zelo užival v vlogi povsem drugačnega lika od vseh, kar jih je doslej igral.

Kot mulci so Sam Brenner (Adam Sandler), Will Cooper (Kevin James), Ludlow Lamonsoff (Josh Gad) in Eddie "Fireblaster" Plant (Peter Dinklage) v 80. letih prejšnjega stoletja neštetokrat rešili svet – v videoigrah, za katere so plačevali po 25 centov. Toda zdaj bodo morali rešiti svet v resničnem življenju. V akcijski komediji PIKSLI medgalaktični Nezemljani popolnoma narobe razumejo primere videoiger kot vojno napoved, zato napadejo Zemljo z modeli iz videoiger. Ameriški predsednik Cooper mora poklicati stare prijatelje in strokovnjake za videoigre, da bi skušali rešiti svet, preden ga uničijo Pac-Man, Donkey Kong, Galaga, Centipede in Space Invaders. V boju se jim bo pridružila poročnica Violet Van Patten (Michelle Monaghan), specialistka za nakup posebnega orožja, ki ga potrebujejo za spopad z Nezemljani.

Ne spreglejte