Življenje otroka, ki ga vzgaja sistem

Dokumentarni film režiserke Maje Prettner spremlja eno leto otrok v Mladinskem domu Malči Beličeve. V Kinu Šiška bodo 23. marca ob 19. uri predvajali celovečerni dokumentarni film o življenju otrok v Mladinskem domu Malči Beličeve. Režiserka Maja Prettner je eno leto spremljala življenje štirih otrok, ki so jih umaknili iz socialno neprimernih okolij.

Oglasno sporočilo

Poti teh štirih otrok se v drugačnih okoliščinah najverjetneje nikoli ne bi križale. Štirje protagonisti si delijo veselje ob rojstnih dnevih, skupaj slavijo božič in čakajo v vrsti za kopalnico. Povsem različni karakterji se srečujejo s pravili in hišnim redom v novem domu, kjer iščejo pripadnost in zavetje.

Vlogo scenaristke in režiserke dokumentarnega filma, ki ga bodo prvič predvajali na Festivalu slovenskega filma leta 2016, je prevzela Maja Prettner, mlada pomurska režiserka in scenaristka, ki zadnja leta sodeluje s Televizijo Slovenija pri različnih oddajah. Prvi celovečerni igrani film Nikoli za vedno je ustvarila leta 2010, njena dela pa so prikazali na festivalih doma in v tujini.  

Dom ljubi dom, dokumentarni film
23. 3. 2017 ob 19. uri, vstop prost
Scenaristka in režiserka: Maja Prettner
Direktor fotografije: Miha Možina
Montaža: Andrej Nagode, Maja Prettner
Avtor glasbe: Chad Crouch aka Podington Bear
Oblikovalec zvoka: Tuan Winkler
Producenti: Jani Sever, Janez Ferlan, Bojan Mastilović, Maja Prettner
Izvršna producentka: Nina Jeglič
Produkcija: Sever & Sever
Koprodukcija: Iridium film in Maja Prettner
93 min., 2016

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno