Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 11. 2013,
15.50

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

film

Nedelja, 3. 11. 2013, 15.50

7 let, 12 mesecev

Zakaj želi Richard Curtis prekiniti režiranje filmov?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Britanec Richard Curtis, brez njegove romantične komedije Vsepovsod ljubezen (Love, Actually) si božiča danes niti ne moremo več predstavljati, se je odločil, da ne bo več režiral.

Čeprav je njegov zadnji film Skozi čas (About Time) naletel na izredno tople kritike in navdušeno občinstvo, bo najverjetneje nehal režirati. Bo pa še, na olajšanje mnogih njegovih privržencev, nadaljeval pisanje scenarijev.

Še preden se je srečal z režijo, je namreč ustvaril kar nekaj najboljših britanskih romantičnih komedij zadnjih 20 let: Štiri poroke in pogreb (Four Weddings and a Funeral), Notting Hill in Dnevnik Bridget Jones (Bridget Jones’s Diary). Prav tako je "zakrivil" eno najbolj humornih serij zadnjih let Vikarka iz Dibleyja (Vicar of Dibley) z Dawn French v naslovni vlogi.

Skoraj ironično je, da mu je prav film Skozi čas olajšal njegovo odločitev. "Želim s svojim življenjem početi to, kar je sporočilo filma: uživati, kolikor se le da v trenutkih, ki so mi dani, so mi namenjeni," je med promocijo filma dejal v intervjuju za South China Morning Post. "V režiji filmov le delno uživam in raje bi ta čas, ki ga preživim na snemalnih prizoriščih, namenil svoji družini," je dodal. Za Variety je namreč povedal, da je bil proces režije kot tisoč dni bolečine. "Vem, da tega ne bi smel govoriti, da je pravzaprav privilegij to, kar počnem, a tako se počutim. In če v nečem ne uživam, tega ne bom več počel. Tako preprosto je to." In tako prizemljenemu razlogu pač ne more nihče oporekati.

Omenil je tudi pogovor, ki ga je imel z Billom Nighyjem, igralcem iz filma Skozi čas. "Bil je dolg, vroč in zelo kaotičen snemalni dan na plaži in med odmorom sva se Billom pogovarjala, kako je lepa izkušnja, to, kar počneva, a kako bi bilo šele življenje lepo, če ne bi bilo treba stati pred in za kamero," se spominja Curtis.

Ali je to dokončna odločitev, bo pokazal čas. "Lahko, da si premislim, a v tem trenutku vem, da je to edina pravilna odločitev," dodaja.

Ne spreglejte