SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zakaj je Liam Neeson zavrnil vlogo Jamesa Bonda?

2

termometer

Film Ugrabljena iz leta 2008 je Liama Neesona iz dramatičnega igralca spremenil v akcijsko zvezdo. A to bi se lahko zgodilo še mnogo prej, če Neeson v devetdesetih letih ne bi zavrnil neke vloge.

V nedavnem intervjuju za Hull Daily Mail je igralec razkril razlog, zakaj je zavrnil kultno vlogo britanskega tajnega agenta 007, Jamesa Bonda, v filmu Zlato oko (Goldeneye). In razlog ne bi mogel biti bolj nebondovski.

"To se je dogajalo pred 18 ali 19 leti. Producenti so res želeli, da bi sprejel ponujeno vlogo. A moja takrat še zaročenka Natasha Richardson je dejala: če bom igral Bonda, ne bo poroke. In njeno željo sem moral spoštovati, ker sem si resnično želel, da bi postala moja žena," je povedal.

Neeson sicer ni podrobneje razložil, zakaj je bila Richardsonova tako proti ideji, da bi zaigral najbolj nevarnega človeka in največjega ženskarja na svetu. Morda zato, ker snemanje takšnih akcijskih filmov traja precej časa in to na lokacijah po vsem svetu, ali pa preprosto zato, ker se ji je ta filmska franšiza zdela preveč osladna. A odločitev, da se zaradi ljubezni odpove eni od najbolj kultnih filmskih vlog, se je izkazala za več kot pravilno, saj sta bila srečno poročena do njene nesrečne smrti leta 2009.

Igralec bi moral vlogo tajnega agenta prevzeti od Timothyja Daltona, katerega zadnji film o Bondu je bil Dovoljenje za ubijanje (License to Kill) iz leta 1989. Za vlogo Bonda sta bila takrat v igri tudi Sean Bean in Paul McGann, a kot vsi vemo, je vloga na koncu pripadla Pierceu Brosnanu, ki je leta 1995 z Bondon debitiral v Zlatem očesu (Goldeneye).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin