Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 10. 2016,
16.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

Natisni članek

Planet TV intervju Kmetija: Nov začetek

Nedelja, 30. 10. 2016, 16.35

6 let, 6 mesecev

Kmetija: Nov začetek

"Zabolelo me je, ker so rekli, da sem mučil živali"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90
Tekmovalci Kmetije | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

Šepetalec konjem, kot ga je preimenovala voditeljica šova Kmetija: Nov začetek Jasna Kuljaj, se z Zaplane vrača na svoj ranč.

Vidu Gostenčniku se je 50 tisoč evrov izmuznilo po osmih tednih bivanja na posestvu. Takoj po odhodu je spregovoril o zamerah, ki so se razplamtele v šovu, pa tudi o iskricah, ki so se vnele med njim in Nastjo. Morda bi lahko bila prav ona tista prava zanj!


Oče šestih otrok iz Maribora: Lakota je bila močnejša od sočutja

Lidija po odhodu s kmetije: Ob prebiranju komentarjev sem se zjokala

Sanja je morala oditi s kmetije: Ne morem bivati ob tako hinavskih osebah

"Čarovnik" s kmetije bo ustanovil fundacijo za pomoč bolnim

"Zmagala bo Adriana, ta ženska ti lahko izkoplje grob!"

"Rekel sem ji, da je prostitutka, saj se je tako tudi obnašala"

"Klavdija je pokvarjena, hinavska, zahrbtna"

"Pri gledalcih sem se gotovo osramotil zaradi poraza proti ženski"


Izgubili ste proti Adriani, in sicer v znanju. Sta imela enake možnosti za zmago?

Da, po tem, ko sem dobil želeni del pratike, sva imela enake možnosti. O tem ni dvoma. Zahvala gre Ani, ker je raztrgala praktikum in mi dala prav tisti del, ki se mi ga še ni uspelo naučiti.

Vas je kaj sram, ker vas je premagala ženska?

Ne, premagala me je v znanju. Sram bi me bilo, če bi me premagala v moči. Kaj bi si moji konjeniki mislili o meni, če bi me ženska izločila v igri moči?! Tega si raje ne predstavljam!

Kdo med tekmovalci vas je najbolj spravljal ob živce?

Ana, in sicer z malomarnostjo, vse je počela na pol, čeprav je sicer pridna kot mravljica. Pa zaradi svojega brezglavega govorjenja. No, le pri molži je zmagovala sto na uro. Upam, da sicer ni taka, kot je bila v šovu. Čeprav zelo drugačen ne moreš biti.

Naloge ste opravljali s težavo, je to posledica neznanja ali niste bili predani izvedbi nalog?

Imam gotovo dvakrat več znanja kot vsi drugi na posestvu. A en sam človek ne more opraviti dela, ki ga naložita mentorja. In če imaš zraven sebe "levake", ki ne vedo, kaj je kmečko delo in kaj so prioritete pri kmečkem delu, ti preprosto ne more uspeti … Za zmago morajo pri nalogi sodelovati vsi in delovati povezano. Le pri žganjekuhi nam je šlo. Hecno, ne?

"Imam gotovo dvakrat več znanja kot vsi drugi na posestvu." | Foto: Planet TV "Imam gotovo dvakrat več znanja kot vsi drugi na posestvu." Foto: Planet TV Zakaj pa jih niste podučili o tem, kako se lotiti dela?

Saj sem se trudil, a bili so počasni in res nespretni. Desetkrat bi jim lahko razložil isto, jim pokazal, kako naj delajo, pa se ne bi izšlo.

Franc je tudi po odhodu trdil, da ste vi krivi za nesrečo s kravo. Vam je žal za ta incident?

Ni mi žal. Kar naj me krivi. Mentorica je lepo rekla, da trije ne morejo skozi vrata, prvi gre najmočnejši in to je bila Liza. Jaz sem šel zadnji, Franc pa se je znašel vmes in se je poškodoval. Vsak naj najprej pomete pred svojim pragom.

Se mu boste javili, ko pridete domov?

Seveda ga bom poklical, tam blizu njegovega doma sta dva konjeniška kluba, s katerimi se srečujemo, in računam, da se bom spotoma oglasil pri njem. Ne vem pa, ali se bo Franc hotel srečati z mano. Čeprav sva se pogovarjala, da zamer iz šova ne smemo prenašati v zasebno življenje.

Kaj pa odnos z Nastjo, za vsako ceno ste jo hoteli obvarovati pred areno, a drugi niso bili za to?

Sam nisem mogel nič narediti. Po moje je igro zapustila prezgodaj, vsaj kak teden bi še morala ostati. Res sva se dobro razumela. In priznam, da mi je všeč, lepa je, tudi značajsko mi ustreza.

To je po odhodu s Kmetije povedala Nastja: "V šov sem prišla zaradi slave"

Torej zdaj sledi kak zmenek?

Na zmenek je ne bom vabil, no, mogoče tudi. Slišala se bova pa gotovo. Pripravila bova kakšno dobro zabavo in to prav kmalu. Ko pridem domov, bo ena izmed prvih, ki jo bom poklical. Najprej Nastja, pa Helena, Samo, tudi Andrej …

Obtožili so vas grdega ravnanja z živalmi, dobili ste kazen, spati ste morali v hlevu. Se vam zdi kazen upravičena?

Zabolelo me je, ker so rekli, da sem mučil živali. Zagovarjam naraven način konjereje in živinoreje. Poleg tega verjamem, da je pohvala veliko bolj učinkovita pri vzgoji živali kot kazen. Če pohvala ne zaleže, potem pač sledi graja, in samo to sem naredil. Živali nisem tepel, potrepljal sem kravo ali pa jo odrinil, ko mi je prišla preblizu in se ni odzvala na glas. Kmetje vedo, o čem govorim. Matjaž pa sploh ni vedel, o čem govori, ko me je obtožil mučenja. Veliko večji greh in mučenje je, če živali ne napojiš, če ji ne daš jesti. Na to pa so drugi kar pozabljali! 

Kateri dogodek iz šova vam bo ostal v spominu?

Prihod konja na kmetijo. Takrat sem prvič pomislil na dom, takoj sem imel rosne oči. Spomnil sem se na svoje živali, pomislil na to, kako skrbijo zanje. Takrat se je v meni prebudilo hudo domotožje. Živali so pri meni na prvem mestu in svoje živali sem tudi najbolj pogrešal. Če bi prišli na posestvo moji psa in konj, nikogar od tekmovalcev ne bi pustil blizu.

Kdo bo zmagovalec?

Če me je Adriana premagala, naj zmaga ona!

Kdo pa si zmago najbolj zasluži?

Po znanju bi si jo zaslužil jaz, sicer pa tudi Adriana. Tudi Senad bo prišel daleč, zna z besedami, čeprav ne zna dobro slovensko.

Pred vstopom v šov ste rekli, da si želite imeti na račun 'kmečke slave' toliko ljubic, kolikor je občin.

V resnici si želim eno, tisto pravo, in njej bom zvest. Ljubice pa tudi niso v napoto. No, šalim se. Imam prijateljico Brigito, ki ima res lep značaj in če bi se dalo, bi vzel kar njo. Ali pa tako, kot je Nastja. Poštene, razumne in lepe punce so mi všeč. Take, ki mi ne bodo delale težav, če bom prišel domov šele po polnoči. Vem pa, da ko bom našel pravo, ji bom zvest do konca.

Ne spreglejte