Vrača se kultna serija Twin Peaks

Televizijska serija režiserja Davida Lyncha se bo 25 let po ukinitvi znova vrnila na televizijske ekrane. V novih devetih delih bomo morda končno izvedeli odgovore na odprta vprašanja.
Vrača se kultna serija Twin Peaks

Serija, ki ji pripisujejo začetek zlate dobe televizije, bo leta 2016 dobila svoja nova nadaljevanja. Čeprav so serijo nehali snemati po drugi sezoni zaradi upada gledalcev in gledalk kot tudi kakovosti, je njena temačnost privlačna še danes. Novih šest epizod bosta 25 let pozneje ustvarila izvirna ustvarjalca, scenarist Mark Frost in režiser David Lynch.

Twin Peaks so prvič predvajali leta 1990 in čeprav smo danes vajeni, da se televizijskih serij lotevajo tudi ugledni filmski režiserji, je bilo sodelovanje Davida Lyncha takrat novost. Serija je bila nenavadna, temačna, polna absurdov, skrivnost Laure Palmer pa se je zavlekla globoko v popularno kulturo.

Številni tako upajo, da bodo novi deli Twin Peaksa prinesli tudi nove odgovore, na primer, ali je Lynch nadaljevanje po 25 letih načrtoval ves ta čas, saj je v nekem prizoru Laura Palmer agentu Dalu Cooperju dejala, da se vidita čez 25 let, delček iz tega prizora pa so uporabili tudi v napovedniku nove sezone.

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno