Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 7. 2013,
17.29

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Vojna zvezd tehnologija

Ponedeljek, 29. 7. 2013, 17.29

7 let, 12 mesecev

Vojna zvezd se bo namesto digitalne tehnologije držala stare šole

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Izvršna producentka prihajajočega nadaljevanja Vojne zvezd Kathleen Kennedy je oboževalcem franšize zatrdila, da se bodo njeni ustvarjalci izogibali uporabe tehnologije CGI.

Šefinja hiše LucasFilm Kathleen Kennedy je udeležencem srečanja oboževalcev Vojne zvezd v nemškem Essnu povedala, da se bodo pri ustvarjanju sedme epizode Vojne zvezd izogibali pretirani uporabi računalniško generiranih podob in raje odpotovali na zanimive snemalne lokacije ter uporabljali makete.

"Tema pogovora o Vojni zvezd VII, h kateri se neprestano vračamo, je, koliko tehnologije CGI uporabiti," je dejala. "Pokušamo se spomniti na prve Vojne zvezd – njihovi ustvarjalci so snemali na pravih lokacijah, ob tem pa uporabljali prave posebne učinke. Tudi mi bomo našli nekaj dobrih lokacij, na snemanjih pa bomo uporabili vsako orodje, ki nam je na voljo."

Ob tem je producentka razkrila tudi, da so tovrsten DIY-pristop navdihnili številni oboževalci, ki so se srečanja udeležili v doma narejenih kostumih. "Včeraj sem bila zelo navdušena, ko sem opazovala, kaj vse počnejo oboževalci. Makete, resnični droidi in celostna podoba, ki se je lahko dotakneš in jo začutiš – to želimo uresničiti v kombinaciji z uporabo CGI-učinkov."

Kot piše Guardian, so bili ljubitelji franšize nad tovrstnimi izjavami precej navdušeni. Epizode I, II in III, ki so nastale med letoma 1999 in 2005, so bile namreč precej pogosto tarča kritik ravno zaradi prevelikega zanašanja na računalniško generirane podobe.

K franšizi se vrača stari znanec, skladatelj John Williams Kathleen Kennedy je sicer na srečanju razkrila tudi, da bo za glasbeno opremo filma poskrbel John Williams, ki je podpisan pod vseh šest epizod Vojne zvezd in tudi pod filme, kot so Patriot, Sam doma, JFK, Schindlerjev seznam, Grivasti vojak, Lincoln in na primer franšiza Indiana Jones. Kot je povedal sam, bo v glasbeno opremo vpletel dobro znane teme franšize Vojna zvezd. "Scenarija seveda še nisem vedel," je dejal za The Hollywood Reporter. "Nove zgodbe še ne poznam. Si pa ne morem predstavljati odsotnosti referenc na že znane elemente prejšnjih zgodb."

Scenarij in značaj filma za prihajajočo epizodo pripravlja scenarist Michael Arndt, režiser bo J. J. Abrams, v njej pa naj bi se pojavili tudi stari znanci, kot so Mark Hamill oziroma Luke Skywalker, Carrie Fisher ali princesa Leia in Harrison Ford kot Han Solo. Film bo posnet na Otoku, videli pa ga bomo leta 2015.

Več o tem na spodnjih povezavah.

Ne spreglejte