Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 10. 2019,
12.58

Osveženo pred

2 meseca

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.

Natisni članek

advertorial Robert Pattinson Juliette Binoche TV Telekoma Slovenije

Torek, 15. 10. 2019, 12.58

2 meseca

Že v videoteki DKino!

Visoka družba (High Life)

Oglasna vsebina: Telekom Slovenije, d. d.
Visoka družba | Foto FIVIA – Vojnik

Foto: FIVIA – Vojnik

Robert Pattinson in Juliette Binoche v ZF-srhljivki cenjene francoske režiserke Claire Denis o skupini zločincev, ki prestajajo zaporno kazen kot poskusni zajčki na vesoljski misiji zunaj našega osončja.

Francija, Nemčija, VB, ZDA, Poljska │ 2018 │ 110 min. │ Dramatičen ZF-triler

R: Claire Denis│ I: Robert Pattinson, Juliette Binoche, André Benjamin, Mia Goth

IMDb: 5,9/10 │ Rotten Tomatoes: 83 % │ Uporabniki Googla: 64 %

Monte in njegova komaj rojena hči Willow prebivata na vesoljski postaji v popolni izolaciji. Moški, vajen samote in obkrožen z neskončno samodisciplino, ki naj bi ga varovala pred najrazličnejšimi skušnjavami in poželenjem, je bil nekoč med na smrt obsojenimi zaporniki, izgnanimi v praznino vesolja.

Oktobrski vrhunci programa AMC
Trendi Nove ekskluzivne serije za odrasle in prikupne vsebine za najmlajše

Pravzaprav nikoli ni želel postati oče, uporabljena je bila le njegova sperma. Na poti v črno luknjo, kjer sta čas in prostor brez pomena, mora spoznati novo, očetovsko poslanstvo …

Fotogalerija
1 / 10

"Ne gre toliko za znanstveno fantastiko kot za zgodbo o nežnosti v vesolju. Film govori o zaupanju, zvestobi in iskrenosti. Vem, da so moji filmi lahko brutalni in nasilni, ampak mislim, da je Visoka družba eden od mojih najtoplejših. Govori o vezeh med očetom in hčerko v vesoljski ladji, in to je zame čustveno zelo močna zgodba.

Pomembno se mi zdi pokazati, kako ljudje čutijo celo takrat, ko so brutalni. Ampak film govori o obupu in človeški nežnosti … O ljubezni – vsemu navkljub." Claire Denis, režiserka in soscenaristka filma

Oktober na HBO
Trendi Subverzivni superjunaki in najvplivnejša vladarica v zgodovini

"/…/ in tu je Juliette Binoche, vesoljska oplojevalka žensk, alias 'šamanka sperme', ki izgleda tako, kot da si je seks izmislila /…/. Čakajte, da zleze na 'orgazmotron'!" Marcel Štefančič, jr., Mladina


"V zunajzemeljskem, a odločno prizemljenem angleško govorečem prvencu francoske mojstrice Claire Denis, umeščenem v zaporniško vesoljsko ladjo z nalogo, da izvleče energijo iz črnih lukenj, Juliette Binoche igra noro znanstvenico, odločeno, da iztisne seme iz meniškega jetnika v podobi Roberta Pattinsona. Le kaj nam tu ne bi bilo všeč?" Simran Hans, Sight & Sound

Napovednik filma Visoka družba:

Zanimivosti:

  • To je prvi film, ki ga je priznana francoska filmska ustvarjalka Claire Denis (35 šilc ruma, Belka, Žarek v srcu) posnela v angleškem jeziku, scenarij pa je režiserka napisala skupaj s svojim dolgoletnim sodelavcem Jeanom-Polom Fargeaujem.
  • Visoka družba | Foto: Fizik in strokovnjak za črne luknje Aurélien Barrau je pri filmu so deloval kot svetovalec, vesoljsko plovilo pa je zasnoval dansko-islandski umetnik Olafur Eliasson.
  • Claire Denis se je domislila ideje za zgodbo leta 2002, ko je prebrala zamisel fizika Stephena Hawkinga, da bi lahko raziskovali vesolje s pomočjo zaploditve otrok, saj bi prvotni potniki vesoljskega plovila umrli, še preden bi dosegli zunanje meje našega osončja.
  • Robert Pattinson pa si je želel z Denisovo sodelovati vse od leta 2010, ko si je prvič ogledal njen film Belka (2009).
  • Pattinson je že pred začetkom snemanja filma poznal 14-mesečno Scarlett Lindsey. Deklica, ki je v filmu upodobila njegovo hčerko Willow, je namreč hči igralčevega dolgoletnega prijatelja, glasbenika Sama Bradleyja, s katerim je ta prijateljeval že med šolanjem v Londonu.
    Visoka družba | Foto:
    Za vlogo Willow so sprva najeli enojajčni dvojčici, vendar se Pattison z njima ni mogel povezati, saj sta deklici začeli jokati vsakič, ko ju je igralec vzel v naročje. Pattison se je večer pred začetkom snemanja domislil, da bi Willow lahko upodobila Scarlett, ta pa je v resnici naredila svoje prve korake pred kamero.
  • Visoko družbo so premierno prikazali na 34. mednarodnem filmskem festivalu v Torontu, film pa so predvajali tudi na 29. Liffu.
TV-priporočila: Filmi o mutantih
Trendi Takšni in drugačni mutanti – od junaškega Wolverina do pošastne Godzile

Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.

Film je na voljo tudi v spletni videoteki DKino na www.tvin.si.


 V videoteki DKino si oglejte tudi:

Surovo
Trendi Surovo (Grave/Raw)
Dekle
Trendi Dekle (Girl)
Pepel je snežno bel
Trendi Pepel je snežno bel (Jiang hu er nv/Ash Is Purest White)
Ne spreglejte