SiolNET. Trendi Film in TV
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Videorazstava del Stanleyja Kubricka

3

termometer

Odpotujte v svet filmskega velikana in njegovih mojstrovin, kot so 2001: Vesoljska odiseja, Izžarevanje, Barry Lydon, Dr. Strangelove in Peklenska pomaranča.

V muzeju Los Angeles County Museun of Art se je pretekli konec tedna po več kot pol leta končala razstava, posvečena pisanemu spektru del filmskega mojstra Stanleyja Kubricka. Za vse tiste, ki je niso imeli možnosti obiskati, je uporabnik YouTuba MrChopper0077 posnel okoli dvajsetminutni video, razdeljen na tri dele, v katerem je s kamero odpotoval vse od opičjih kostumov iz filma 2001: Vesoljska odiseja pa do pisalnega stroja, nad katerim se je v Izžarevanju izživljal Jack Nicholson.

Prvi video se osredotoča predvsem na pisano paleto filmskih plakatov ter bogato zbirko kamer in druge snemalne opreme, potem pa se preusmeri na predmete iz parodije Dr. Strangelove in vojnega filma Popolna bojna oprema.

Drugi, malce daljši video je v celoti posvečen filmu 2001: Vesoljska odiseja, morda enemu Kubrickovih najbolje poznanih in priljubljenih filmov. Ob spremljavi klasične glasbe, med drugim tudi nepozabne skladbe Also sprach Zarathustra, se gledalec lahko "sprehodi" med opičjimi kostumi, pohištvom, pa tudi Kubrickovimi pismi, v katerih govori o svojih skrbeh, da bi pri podjetju IBM mislili, da je HAL 9000 kritika njihovega dela in produktov.

Iz vesolja pa tretji in hkrati najdaljši video z belimi kostumi in imitacijo časopisov z novicami o Alexovih kriminalnih dejanjih odpotuje do Peklenske pomaranče, nato do Barryja Lyndona, zadnjih pet minut pa je posvečenih Izžarevanju – gledalec si lahko ogleda vse od pisalnega stroja do čeveljcev srhljivih dvojčic.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin