SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Video: Napovednik s krvjo oblite Carrie

2

termometer

Oglejte si, kaj napoveduje predelava kultnega filma iz sedemdesetih, tokrat se je v dekle z nadnaravnimi močmi pod režisersko taktirko Kimberly Peirce vživela Chloë Grace Moretz.

Potem ko so mesece in mesece na splet kapljali le kraki teaserji prihajajočega filma, je internet pred kratkim preplavil daljši videonapovednik sodobne različice filma Carrie – ta naj bi se bolj natančno kot njegov predhodnik iz leta 1976, ki ga je režiral Brian De Palma, držal svoje osnove, romana Stephena Kinga.

Ne glede na to prihajajoči film, vsaj sodeč po napovedniku, deluje srhljivo, kako pa se bo v resnici izkazalo sodelovanje režiserke Kimberly Peirce, ki se je spominjamo po drami iz leta 1999 Fantje ne jočejo, ter igralk Chloë Grace Moretz in Julianne Moore, zadnja se je vživela v srhljivo protagonistkino mamo, bo jasno šele oktobra.

Po romanu gre za zgodbo o sramežljivem, zaprtem dekletu s strogo, puritansko materjo, ki hčerki ne dovoli, da bi v svoji mladosti odkrivala vse tisto, kar odkrivajo njeni vrstniki. Tudi v šoli ni najbolj priljubljena – ko jo fant, v katerega je zagledana, povabi na šolski ples, po začetnem oklevanju privoli, na koncu pa sta izbrana za kralja in kraljico plesa. Kot je to že v navadi, jo vrstnice tudi tokrat ponižajo. Ko stojita na odru, nanjo zlijejo vedro prašičje krvi. Ker je odkrila, da ima posebne nadnaravne moči, jih uporabi za kruto maščevanje.

Prvi film je po romanu, kot rečeno, posnel režiser Brian De Palma, Carrie pa je upodobila Sissy Spacek. V filmu se pojavijo tudi mladi igralci Betty Buckley, Amy Irving, Nancy Allen, William Katt in John Travolta, ki so se s tem filmom predstavili širšemu občinstvu. Grozljivka je doživela velik finančni uspeh, večinoma pozitivne ocene pa so ji namenili tudi kritiki. Leta 1999 je doživela tudi nadaljevanje The Rage: Carrie 2, ki pa je bilo precej slabo sprejeto.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin