Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 7. 2013,
8.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Idris Elba Nelson Mandela

Petek, 19. 7. 2013, 8.33

8 let

Video: Ko Idris Elba postane Nelson Mandela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Studio Weinstein Company je na rojstni dan ikone boja proti apartheidu objavil napovednik prihajajočega biografskega filma, v katerem se je v Mendelo prelevil britanski igralec.

Štiridesetletnega Idrisa Elbo si je v kinematografih v filmu Ognjeni obroč trenutno mogoče ogledati kot borca proti velikanskim nezemeljskim pošastim, v jeseni prihajajočem filmu pa si je zadal popolnoma drugačno nalogo, prevzel južnoafriški naglas in se prelevil v svetovno znanega borca proti apartheidu Nelsona Mandelo.

Ob mednarodnem dnevu Nelsona Mandele, ki so ga na dan rojstva tega Nobelovega nagrajenca za mir razglasili leta 2009, je studio Weinstein Company objavil napovednik filma z naslovom Mandela: Long Walk to Freedom, ki je nastal pod režijsko taktirko Justina Chadwicka.

Napovednik filma, ki bo luč sveta ugledal 29. novembra, je dinamičen kolaž utrinkov Mandelovega neustrašnega življenja, nekoliko odveč pa se zdi glasbena podlaga, skladba Wavin' Flag izvajalca, ki sliši na ime K'naan. Skladba je uradna pesem svetovnega nogometnega prvenstva v Južni Afriki leta 2010, zato je mnogo preveč zlajnana, da bi imela pravi učinek. Kljub temu je glede na naravo filma mogoče pričakovati, da bo ta resen kandidat v boju za oskarje.

Mandela, ikona boja za pravice, je sicer svoj 95. rojstni dan dočakal ob hudih zdravstvenih težavah, zaradi katerih je že več kot mesec dni v Pretorii priklenjen na bolniško posteljo. Čestitke je prejel z vsega sveta, voščili so mu na primer predsednik Jacob Zuma, ruski predsednik Vladimir Putin, nemška kanclerka Angela Merkel, pa tudi dalajlama, nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton in njegova žena Hillary, uradni Peking, ameriški igralec Morgan Freeman, astronavti z Mednarodne vesoljske postaje in številni drugi, tudi otroci v šolah po vsej državi, ki so Mandeli ob istem času skupaj zapeli pesem Vse najboljše za te.

Ne spreglejte