Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 9. 2015,
16.19

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Sreda, 9. 9. 2015, 16.19

6 let, 7 mesecev

Veseli kot Pahor na veselici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Berto in Bonifacij sta dobila vroče lekcije tanga, vre pa tudi drugje. Zala je tako jezna na Tonija, da se je nanj spravila s puško, vedno bolj sumljiva pa je Žanova poslovna ideja z marmelado.

Potem ko sta se Berto in Bonifacij celo prejšnjo epizodo urejala za naključno srečanje z Adelino, je v sedmem delu končno napočil čas, da trojček nadoknadi zamujene priložnosti. Sprva sta nekoliko presenečena, ko ugotovita, da njuna Adelina že pleše, in to z Zorico. Adelina ju vabi na ples, a župnik Bonifacij meni, da je tango greh.

Smiljan izza vogala opazuje Majo in Žana in kuje načrt, kako bo uničil njun posel z marmelado. Pri tem ga precej skrbi, saj sta bodoča starša "vesela kot Pahor na veselici".

Zala pomoč pri pregonu Tonija poišče še pri Ibru, ki popravlja stranišče. Ta nad njeno idejo ni najbolj navdušen, saj mu je Toni všeč, se pa razneži, ko mu Zala reče, da je bedak. To mu je namreč velikokrat rekla njegova Eli.

V Gostilni pa je vedno bolj vroče. Bonifacij pleše z Adelino, kar pa ni najbolj všeč Bertu, ki vso svojo strast vloži v ljubosumno opazovanje in hojo po Zoričinih prstih.

Bonifacij Adelini prizna, da je bil nekoč zaljubljen vanjo in ko postane najbolj vroče, v gostilno vstopi Marija in prekine zabavo. Svojo priložnost dobi Berto, ki Adelini potoži, da ga ni počakala, da bi prišel iz vojske, ona pa mu razloži, da ji je Tonka pisala, da sta z Bertom zaročena. Marija se vrne v gostilno in prekine še ples med Bertom in Adelino ter nasploh poskrbi zato, da stvari v gostilni ne uidejo izpod nadzora. Konec koncev za Adelino pravi, da je kača.

Zala medtem najde doma očetovo puško in se odpravi na lov. Ustrelila bo Tonija, a si tik pred zdajci ob njegovem prelestnem brenkanju na kitaro premisli.

Ko se vrne domov, naleti na Gušta, ki ji vzame puško in ji pove, da bo zanjo, ne glede na to, v kaj bo oblečen, vedno dosegljiv.

Smiljan se skrije v Žanov kombi in se z njim odpelje v gozd. Ko Žana na skrivaj opazuje izza grmovja ugotovi, da Žan marmelad ne nosi k trgovskemu posredniku, temveč jih zlaga v grmovje.

Medtem pa je celotno vas zajel virus tanga:

Ne spreglejte