Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 2. 2010,
21.23

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 21. 2. 2010, 21.23

8 let

Valentinovo: Veliko imen za nič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Valentinovo kljub obilici srčkov in vrtnic ne uspe pričarati niti za dober okus filmskih užitkov in magičnih trenutkov. Skoraj tako kot praznik sam.

Na praznik zaljubljencev, ki ima čez lužo več vpliva kot pri nas, Reed (Ashton Kutcher) za roko zaprosi svojo spremljevalko Morley (Jessica Alba), Julia (Jennifer Garner) uživa sadove sveže ljubezni z zdravnikom Harrisonom (Patrick Dempsey), športnik Sean (Eric Dane) skuša rešiti svojo kariero, privlačni Holden (Bradley Cooper) na dolgem letu kramlja z vojakinjo Kate (Julia Roberts), Estelle (Shirley MacLaine), ki z možem Edgarjem (Hector Elizondo) skrbi za navihanega vnuka, svojemu življenjskemu sopotniku prikriva skrivnost iz svoje preteklosti, najstnika Willy (Taylor Lautner) in Felicia (Taylor Swift) sta noro zaljubljena, njuna prijateljica Grace (Emma Roberts) pa se odloči na valentinovo izgubiti nedolžnost. Povrh vsega je tu še Jason (Topher Grace), ki se zaplete z Liz (Anne Hathaway), ta pa si denar služi z vročo linijo, športni poročevalec Kelvin (Jamie Foxx) pa medtem čaka na svojo veliko priložnost, ki bi mu jo lahko s prednostjo na tiskovni konferenci športnika Seana ponudila zagrenjena predstavnica za tisk Kara (Jessica Biel). In če ste mislili, da je zvenečih imen konec, se motite, saj se v filmu za nameček pojavita še Kathy Bates in Queen Latifah.

Romantično dramo, v kateri se prepleta več različnih zgodb kopice likov, je posnel Garry Marshall, ki je režiral tudi Princeskin dnevnik, Pobeglo nevesto in nenazadnje Čedno dekle. Za Valentinovim torej stoji preizkušena ekipa, nepregledno število znanih imen, med katerimi so tudi oskarjevci (Shirley MacLaine, Jamie Foxx, Julia Roberts, Kathy Bates) in neizmerno popularni najstniki (uspešna mlada glasbenica Taylor Swift in Taylor Lautner iz sage Somrak, ki sta s svojo romanco še dodatno napihnila publiciteto skupnega filma).

Le kaj bi sploh lahko manjkalo? Marsikaj. Tudi hollywoodska smetana ne more delati čudežev s slabim scenarijem, nedodelanimi liki, cenenim humorjem in prazno zgodbo. Valentinovo ima samo dvoje: imena in praznik, medtem ko bi krvavo potreboval le dobro mero vsebine in simpatičnosti za gledalce. Neverjetno je, da pri tolikšnem številu zgodb in likov v filmu komajda najdeš kakšen res prisrčen lik in zgodbo, ki bi gledalca pritegnila. Namesto tega lahko ob ogledu filma le šteješ zvezdnike in razmišljaš, koliko imen bi še morali nanizati, da bi zakrili praznino. Seveda bi jih lahko polovico tudi izpustili in se raje posvetili izboljšanju preostalih zgodb.

Valentinovo je vsekakor film, primeren za romantični zmenek v kinu, saj bo dobro služil kot neopazna kulisa med poljubljanjem. Ne pričakujte več kot parade zvezdnikov in vsekakor iz misli izbijte vse primerjave s simpatičnim britanskim filmom Pravzaprav ljubezen, saj razen večih, med seboj prepletenih zgodb, nimata popolnoma nič skupnega. Ne, niti ljubezni – Valentinovo kakšnih magičnih trenutkov kljub obilici srčkov in vrtnic namreč ne uspe pričarati niti za trenutek. Skoraj tako kot praznik sam.

Ne spreglejte