Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 9. 2015,
12.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Torek, 8. 9. 2015, 12.31

6 let, 6 mesecev

V Štoriji cvetelo od strasti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Če ste zamudili 6. del nove sezone Ene žlahtne štorije, vam ponujamo kratek pregled dogodkov.

Potem ko se je z naftne ploščadi na Norveškem domov vrnil Toni, so njegovi interesi usmerjeni v bolj umetniške sfere, saj vse dneve brenka na kitaro in kuha mulo.

Med Tonijem in Zalo se zaradi nakupa hiše vname pravi slovenski spor, saj naj bi hiša stala na zemlji, za katero ni povsem jasno, kdo je njen lastnik, Zalini ali Tonijevi starši. Zala je prepričana, da je Toni to storil samo zato, da bi jo razjezil, zato mu zagrozi, da ga bo prijavila policiji. Zala svoje težave zaupa očetu Bertu, ki pa po branju pisem, ki sta si jih pisala z Adelino, a jih je vsakič prestregla Tonka, nima razumevanja zanjo. Zala tega ne sprejme najbolj stoično:

Berto medtem razmišlja, kaj vse je zamudil zaradi žene Tonke, ki mu je takrat skrivala Adelinina pisma. Od same jeze Mariji zaupa, da bo vse Tonkine slike sežgal na grmadi, ta pa njegovih napovedi ne jemlje najbolj resno:

Žan in Maja sta z mislimi pri poslu. Maja je skuhala novo rundo marmelade, za katero Žan strokovno preceni, da je "top šit super":

Našla sta že zastopnika za prodajo po Italiji, kar Smiljan v spletnem pogovoru zaupa tudi Anici, ki je trenutno na begu/dopustu z Žaretom lepotcem. Čeprav je njuno sodelovanje očitno več kot poslovno …

… zaljubljeni Smiljan tega ne vidi. Anica mu naroči, da mora storiti vse, da bo posel z marmelado propadel. Smiljan pohlevno sprejme navodila in izdavi: "Kak si šikana, ljubezen moja."

Medtem ko mladina razmišlja o poslu, pa seniorji čutijo ljubezen. Župnik Bonifacij ugiba, katera barva srajce bi mu bolj pristajala, ko se bo "slučajno" zaletel v Adelino.

Nov zagon je dobil tudi Berto, ki si pred odhodom v gostilno najprej zaveže rutico, ultimativni modni pripomoček za osvajanje:

Si profesionalno nanese dišečo vodico:

In za piko na i uredi obrvi:

Da je stanje napeto, opazi tudi Marija, ki se še bolj kot sicer potrudi pridobiti župnikovo pozornost:

A mu hkrati pove, da je v zeleni srajci videti, kot da bi ga nekdo pobruhal.

Medtem ko se stara osvajalca pripravljata na "slučajno" srečanje z Adelino, pa v gostilni v akcijo stopi Zorica. Ta skozi celotno epizodo Adelini streže s hrano in z vinom ter s številnimi vprašanji, dokler se Adelina ne odloči, da bo od samega dolgčasa Zorico naučila plesati tango. Njun prvi stik bi jima verjetno zavidala tako Berto kot Bonifacij:

Kako se bo odvil seniorski tri- do štirikotnik, pa bomo videli v sredo ob 20h.

Ne spreglejte