Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 1. 2016,
7.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sherlock Holmes Benedict Cumberbatch Martin Freeman serija Pickbox SiOL TV

Petek, 8. 1. 2016, 7.52

7 let, 12 mesecev

V Slovenijo prihaja najbolj pričakovana premiera leta!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Najslavnejši detektiv, ki ga igra Benedict Cumberbatch, bo ulice sodobne britanske prestolnice zamenjal z meglenimi ozkimi uličicami viktorijanskega Londona in nas seznanil s primerom grozne neveste.

Sherlock Holmes je priljubljen že več kot sto let, videli smo več sto različnih ponazoritev, ko pa se je pred petimi leti posodobil in preselil v London 21. stoletja, smo končno videli vse obraze slavnega detektiva.

Zamisel, da sodobnega Sherlocka vrnejo v viktorijanski London, se je porodila avtorjema serije Stevenu Moffatu in Marku Gatissu. Čeprav so bili igralci na začetku v dvomih, so bili pozneje navdušeni nad zamislijo.

"Mislil sem, da je to noro. Zdelo se mi je, da se jima je dokončno zmešalo, da sta prečkala mejo dobrega okusa in vse druge klišeje televizijskih programov. Nato sta to izpopolnila in mi pravilno predstavila, tako da se mi zdi fantastično. Briljantno," je dodal Benedict Cumberbatch.

Sherlock je svoje oboževalce našel od Berlina do Pekinga, saj ga trenutno na Kitajskem spremlja več kot 90 milijonov gledalcev. "Težko je vedeti, zakaj je neki lik, kot je Sherlock Holmes, priljubljen že sto let in je nedvomno največja pisateljska uspešnica. Prvi in najbolj neumen odgovor, a žal tudi najpomembnejši, je, da je zelo dober", je dodal Steven Moffat o priljubljenosti Sherlocka.

Kdo je grozljiva nevesta? Leto 2016 bo gotovo dobro leto, v posebni epizodi Sherlocka pa si boste lahko ogledali, kako se je Sherlock znašel v letu 1895 in ali je bilo polno zločinov, kot bi pričakovali. Viktorijanska Anglija je svet parnih lokomotiv, kočij, gospodov v frakih, dam v dolgih oblekah in s klobuki, čaka pa nas tudi veliko drugih vznemirjenj.

Čeprav sta Sherlock in Watson strokovnjaka za reševanje zapletenih primerov, bo njun tokratni sovražnik malce drugačen. Grozljiva nevesta je žena bogatega Thomasa Ricolettija, ki je storila samomor in zdaj v poročni obleki kot duh straši Londončane.

Na Pickboxu si lahko že zdaj ogledate vse pretekle sezone Sherlocka, januarja pa vas poleg posebne epizode Sherlocka čakata še ekskluzivni premieri serij Limitless (Odklenjen) in Billions (Milijarde).

Ne spreglejte