SiolNET. Trendi Film in TV
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

V kino prihaja eden od najbolj hvaljenih filmov leta

Oglasno sporočilo

Znanstveno-fantastični triler PRIHOD je navdušil kritike in občinstvo!

 

Zadnje čase se redko zgodi, da se zunaj sezone oskarjev pojavi film, ki obenem navduši občinstvo in kritiko. Tak film je PRIHOD – novo delo priznanega režiserja Denisa Villeneuva, nase je opozoril že leta 2010 s filmom Ženska, ki poje (Incendies), ki je prejel nominacijo za oskarja za najboljši tujejezični film. Villeneuve je medtem posnel precej uspešnih filmov, med katerimi je treba vsekakor omeniti napeti triler Ugrabljeni iz leta 2013 in izjemni Sicario: Onkraj zakona, ki je bil lani nominiran za kar štiri oskarje.

Letos, in sicer od četrtka, 24. novembra, bo v naših kinematografih PRIHOD, znanstveno-fantastični triler, v katerem je Villeneuve zbral enkratno igralsko ekipo, na čelu katere so Amy Adams, Jeremy Renner in Forest Whitaker. Film je doživel svetovno premiero na filmskem festivalu v Benetkah, kjer se je celo potegoval za glavno nagrado (zlatega leva), tamkajšnjo kritiko in občinstvo pa je na koncu dobesedno spravil na noge med bučnimi aplavzi in splošnim navdušenjem.

Mešanica vrhunskih posebnih učinkov in inteligentne, globoke zgodbe se je izkazala za uspešno, saj je povprečna ocena gledalcev na slavni spletni strani imdb.com 8,5, na spletni stani rottentomatoes.com pa ima več kot 90 odstotkov pozitivnih strokovnih recenzij, kar uvršča PRIHOD med najbolj hvaljene filme leta.

Zgodba tega nadvse inteligentnega znanstveno-fantastičnega trilerja se vrti okoli prihoda Nezemljanov in našega prva stika z njimi. Dvanajst vesoljskih ladij jajčaste oblike je pristalo na različnih koncih sveta. Ameriška vojska se kmalu obrne na strokovnjakinjo Louise Banks (Adams), najboljšo prevajalko na svetu, ki bo morala s fizikom Ianom Donnellyjem (Renner) odkriti, ali so naši obiskovalci prišli v miru ali predstavljajo nevarnost za vse človeštvo.

Film PRIHOD so v ameriških kinematografih začeli prikazovati prejšnji konec tedna in v prvih treh dneh je iztržil več kot 24 milijonov dolarjev ter tako že pokril polovico proračuna, vloženega v snemanje. Ob tako številnih pozitivnih ocenah in dobrih odzivih občinstva sploh ne preseneča, da PRIHOD že zdaj velja za enega od glavnih kandidatov za nagrade v prihodnji sezoni, predvsem za zlate globuse in oskarje.

Znanstveno-fantastični triler PRIHOD bo pri nas na sporedu od četrtka, 24. novembra!

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10

 

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin