SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Cannesu je slavila intimna drama o šrilanških beguncih

2

termometer

Zmagovalec 68. filmskega festivala v Cannesu je film Dheepan francoskega režiserja Jacquesa Audiarda. Družbenokritična drama o prebežnikih v Evropi je prejela zlato palmo.

Nagrajeni film Dheepan francoskega režiserja Jacquesa Audiarda, ki je večinoma v tamilskem jeziku, je intimna drama o skupini šrilanških beguncev, ki si poišče zatočišče v Parizu.

Osrednji lik filma je tamilski tiger Dheepan, ki pobegne Francijo. V taborišču za prebežnike prevzame tujo identiteto ter se poveže z neko žensko in deklico, ki se izdajata za njegovo ženo in hčerko. V novi domovini pa se morajo vsi trije naučiti, kako reševati travme svoje preteklosti.

Režiser je ob premieri dejal, da Dheepan ni dokumentarec o Šri Lanki ali socialnih naseljih. Z njim ni zgolj hotel odslikati realnosti, ampak je hotel prikazati različne plasti Francije.

Ljubezenska zgodba, ne kriminalka Film je po njegovih besedah bolj ljubezenska zgodba in ne toliko kriminalka. Dheepan potuje v Francijo z žensko in deklico, ki ju je spoznal v taborišču za prebežnike. Združijo se kot družina in upajo, da bodo tako imeli boljše možnosti, da dobijo zatočišče v Evropi. V Parizu pa mora Dheepan kmalu ponovno uporabiti veščine vojščaka, da svojo družno obvaruje v bojih med tolpami v revnem predmestju.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin