Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 12. 2013,
13.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bovec filmski festival

Sobota, 28. 12. 2013, 13.34

8 let

V Bovcu začetek 7. filmskega festivala BOFF

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
S projekcijo kratkega filma I am red se bo zvečer v Stergulčevi hiši v Bovcu začel 7. filmski festival BOFF (Bovec Outdoor Film Festival).

Ob 28 filmih o športu, avanturi in ekologiji organizatorji napovedujejo tudi pester spremljevalni program, med drugim bodo popoldne odprli fotografsko razstavo Rožleta Bregarja.

Letos je na programu festivala, ki se bo sklenil v ponedeljek, 30. decembra, več filmov plezalne in alpinistične tematike, kot so Last Great Climb, Spice Girl, High Tension, The Waiting Game, Sensei, Na pogled in Rockin Cuba. To so, kot piše na spletni strani festivala, filmi, ki letos zmagujejo po večjih festivalih avanturističnega in gorniškega filma po vsem svetu.

Na ogled bo tudi nekaj smučarskih filmov, na primer Valhalle, na seznam pa so uvrstili tudi dva filma iz sveta soteskanja. Predstavil se bo tudi ambasador festivala Andrej Bijuklič s kratkim filmom o kajakaškem izletu s prijatelji po rekah Čila in Argentine.

Slovensko premiero bo doživel prvi evropski deskarski dokumentarec Old & Young & Sea, ki lepote tega športa predstavi prek zanimivih posameznikov. Tudi letos bodo na svoj račun prišli gorski kolesarji, ki si bodo lahko ogledali film Not Bad.

Močno ekološko sporočilo ima film Stand, ki kritizira čezmerno možnost razlitja nafte na obalah Kanade in Aljaske, film z ekološko tematiko je tudi Amazonija.

Kot lani je drugi dan festivala namenjen mlajšemu občinstvu, ki mu bodo letos postregli s filmi, kot so Gremo na Kum, Temporada in Creamen.

Zmagovalce sedmega festivala bo izbrala strokovna žirija v sestavi Karmen Tomšič, Stefano De Franceschi, Boštjan Mašera in Klemen Premrl, kot vsako leto pa bodo svoj najljubši film izbrali tudi obiskovalci.

Spored predvajanj bosta v nedeljo s predavanjem dopolnila Stane Kranjc in Edo Senica, predstavnika dveh generacij najdrznejših slovenskih padalcev, skakalcev B. A. S. E. in letalcev v letalnih oblekah. Dan pa bo sklenil koncert posoške atrakcije, dueta Bakalina v atriju Stergulčeve hiše, so sporočili organizatorji festivala.

Ne spreglejte