Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 11. 2016,
8.45

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Fantastic Beasts and Where to Find Them Magične živali

Petek, 11. 11. 2016, 8.45

6 let, 6 mesecev

Uspešna avtorica J. K. Rowling vas vabi v čarovniški svet, ki je obstajal pred Harryjem Potterjem

Oglasno sporočilo

V filmu Magične živali mladi čarovnik Newt Scamander s svojim kovčkom, polnim magičnih živali, za vedno spremeni smer čarovništva v Ameriki.

 | Foto:

V novi dogodivščini iz že znanega sveta čarovništva izpod peresa J. K. Rowling z oskarjem nagrajeni Eddie Redmayne stopa v čevlje magizoologa Salamandra Scamandra. Ta leta 1926 ravno konča ekskurzijo po vsem planetu, po katerem je iskal in odkril neverjetno paleto magičnih bitij. Ob prihodu v New York, kjer naj bi se ustavil zgolj na kratko, bi se morda lahko izognil kakršnimkoli nevšečnostim, a zaradi nekega "nečara" (ameriški izraz za bunkeljna) po imenu Jakob, založenega čarobnega kovčka in pobega nekaterih od Salamandrovih magičnih zveri ni tako. Zaradi tega bi utegnile v svetu tako čarovnikov kot bunkeljnov nastati hude nevšečnosti …

Pod režijsko taktirko Davida Yatesa, ki je režiral štiri od filmov o Harryju Potterju, igrajo še Katherine Waterston, s tonyjem nagrajeni Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, dvakratna nominiranka za oskarja Samantha Morton, oskarjevec Jon Voight, Ron Perlman, Carmen Ejogo, Jenn Murray, Faith Wood-Blagrove in Colin Farrell. Scenarij, ki je scenaristični prvenec avtorice J. K. Rowling – po njenih priljubljenih knjigah o Harryju Potterju so razvili eno najdonosnejših filmskih franšiz –, je navdihnil eden od učbenikov na čarovniški šoli Bradavičarki, in sicer Magične živali in njihovi ekosistemi, delo Salamandra Scamandra.

Film, ki na velika platna že prihodnji teden prihaja v formatih 2D in 3D, je znova združil ustvarjalce franšize Harry Potter, med njimi producente Davida Heymana, J. K. Rowling, Steva Klovesa in Lionela Wigrama.

MAGIČNE ŽIVALI - v kinu od 16. novembra. Tudi v 3D.

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

 | Foto:

Ne spreglejte