SiolNET. Trendi Film in TV
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Usnjeni obraz - Zgodba o izvoru Tekaškega pokola z motorko

Oglasno sporočilo

Leta 1974 je nizkoproračunska grozljivka Teksaški pokol z motorko (The Texas Chain Saw Massacre) pretresla svet in za vedno spremenila filmsko umetnost.

usnjeni obraz

Zgodba o skupini prijateljev, ki jih na potovanju zajame, muči in na koncu pobije družina ljudožercev pod vodstvom ogabnega Usnjenega obraza, je poskrbela za prvi film svojega žanra, ki je dodobra premaknila meje tega, kaj je za gledalce sprejemljivo in prebavljivo. Teksaški pokol z motorko je v žanru pustil tak pečat, da dobra štiri desetletja pozneje še vedno velja za enega največjih in najbolj kontroverznih grozljivk in je navdihnil celo generacijo filmskih ustvarjalcev.

Zdaj je napočil čaz za zgodbo o izvoru enega najzlobnejših likov v zgodovini kinematografije - Usnjenega obraza (Leatherface).

V predzgodbi Teksaškega pokola z motorko štirje nasilni najstniki, ki pobegnejo iz psihiatrične bolnišnice, ugrabijo mlado medicinsko sestro in jo popeljejo na potovanje skozi pekel. Zasleduje jih prav nič manj poblazneli predstavnik zakona, ki ga žene sla po maščevanju. Enega od štirih najstnikov čakajo mučna tragedija in grozodejstva, ki bodo za vedno zaznamovala njegov um ter ga izoblikovala v pošast, ki jo dandanes poznamo kot Usnjeni obraz.

Usnjeni obraz

Igrajo Stephen Dorff, Lili Taylor, Sam Strike, Vanessa Grasse, James Bloor, Jessica Madsen, Sam Coleman, Chris Adamson in Finn Jones.

Film sta režirala Julien Maury in Alexandre Bustillo po scenariju Setha M. Sherwooda.Grozljivko kultnih razsežnosti USNJENI OBRAZ (Leatherface) si boste na velikih platnih lahko ogledali od 12. oktobra dalje. Distributer filma je BLITZ Film & Video Distribution.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin