Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2019,
9.52

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek film

Četrtek, 31. 1. 2019, 9.52

5 let, 2 meseca

Uroš Bitenc je Korgi: kraljevski kuža z velikim srcem

Oglasno sporočilo
Korgi

Korgi: kraljevski kuža z velikim srcem je veličastna animirana pustolovščina, ki bo osvojila Slovenijo.

Animirano pustolovščino Korgi: kraljevski kuža z velikim srcem si bomo na velikih platnih lahko ogledali med počitnicami, predpremierno od 28. februarja.

Videonapovednik:

Odkar je prišel v Buckinghamsko palačo, korgi Rex živi razkošno in popolno življenje. Kot kuža vrhunskega rodovnika in karakterja v srcu kraljice Elizabete hitro nadomesti njegove tri pasje kolege, njegovo obnašanje, razvajenost in aroganca pa znajo marsikomu stopiti na živce. Ko na večerji z ameriškim predsednikom povzroči diplomatski incident, osramočeni Rex postane potepuški kuža na ulicah Londona. Kako lahko popravi stvari? Kako se lahko odkupi za svoja dejanja? Animirana pustolovščina, ki bo vsem pokazala, da je ljubezen vedno pravi odgovor in da bo Rexu pomagala preseči samega sebe in vse težave, v katerih se je znašel.

Korgi | Foto:

Ko se spomnimo bikca Ferdinanda, se spomnimo na animirani film s sporočilom, ki je ogrelo srca Slovenije in navdušilo različne generacije, tako otroke kot odrasle. Korgi Rex bo tisti primer animiranega junaka, s katerim se bomo ponovno lahko poistovetili vsi, širil pa bo sporočilo, ki ni le zabavno in lepo, ampak tudi poučno in takšno, da bi se moralo dotakniti vseh. Seveda nas bo animirana pustolovščina kraljevskega korgija tudi nadvse zabavala, v njej se v animirani podobi pojavi tudi ameriški predsednik Donald Trump z ženo Melanio.

Korgi | Foto:

Vse vragolije, prigode in nezgode kraljevskega korgija bo v slovenski jezik prenesel vsem dobro poznani Uroš Bitenc, ki je zaradi pozitivne energije enostavno najbolj primeren za upodobitev psička Rexa. Ker se bo tokrat v vlogi sinhronizacije znašel prvič, smo mu postavili nekaj vprašanj.

Uroš Bitenc | Foto:

To je tvoj prvi podvig sinhronizacije animiranega filma. Česa se najbolj veseliš?

Uroš Bitenc: "Veselim se celega projekta, od začetka do konca, ker me je od nekdaj zanimalo, kako to snemanje poteka v zaprtih sobicah. Po prvem testu sem takoj čutil, da to ni tako lahko, kot se mi je sprva zdelo. Treba je 'multitaskat' na kvadrat! Gledati film, poslušati originalen glas, brati tekst, igrati vlogo in paziti na izgovarjavo. Ampak, ker se tega tako veselim in ker je zraven super ekipa, vem, da bomo posneli vrhunski sinhro."

Korgi | Foto:

Psi so velik del tvojega vsakdana. Misliš, da ti bo to pomagalo pri vživetju v vlogo kužka korgija Rexa?

Uroš Bitenc: "Hehe, definitivno bom imel v mislih svojega francoskega buldoga Sherlocka, ki ima včasih kraljeve trenutke. Bokserka Polony je mogoče bolj dvorni norček. Že zdaj pa treniram tako, da na glas govorim, kaj si mislita, in tako ob živce spravljam ženo Anteo."

Korgi | Foto:

Rex je izjemno razvajen in ljubljen psiček kraljice Elizabete. Imata vidva kaj skupnega? Si tudi ti razvajen?

Uroš Bitenc: "Prva stvar, ki mi jo ljudje rečejo, ko izvejo, da sem edinček, je ... 'ooo, ti si pa razvajen'. Pa ne bi rekel, da sem. Včasih se rad pustim razvajati - recimo, ko sem bolan s 37 °C vročine."

Korgi | Foto:

Naročnik oglasnega sporočila je Blitz Film & Video Distribution.

Ne spreglejte