Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 3. 2014,
10.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 20. 3. 2014, 10.16

8 let

Universal Orlando Resort bogatejši za Prečno ulico (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Letos poleti se ljubiteljem Harryja Potterja v floridskem Orlandu obeta nekaj resnično velikega in zanimivega.

Že obstoječi in med obiskovalci zabaviščnega parka Universal Orlando Resort zelo priljubljen Čarobni svet Harry Potterja (The Wizarding World of Harry Potter) bodo namreč razširili ter dodali Prečno ulico in delujoči vlak s parno lokomotivo The Hogwarts Express.

Ta bo v sedemminutni vožnji povezal dva parka, in sicer vasico Hogsmeade in akademijo Bradavičarko v parku Islands of Adventure z novim dodatkom, v Londonu obstoječo Prečno ulico (Diagon Alley) v parku Universal Studios Florida. Ker gre za dva parka, bo treba za novo atrakcijo kupiti vstopnici za oba.

Nepozabno vožnjo z vlakom so odgovorni pri Universal Orlando Resortu opisali: - Obiskovalci bodo vstopili na resnično londonsko železniško postajo King's Cross in se med platformama 9 in 10 skozi opečnato steno znašli na platformi 9 in ¾. Tako kot v filmu. - Tam jih bo že čakal The Hogwarts Express, rožnato obarvana parna lokomotiva z vagoni, ki jih bo popeljal proti Bradavičarki, akademiji za čarovnice in čarovnike. - Z vlakom se bodo obiskovalci popeljali po resnični britanski pokrajini in občudovali njeno dih jemajočo lepoto. Obenem bodo videli številna magična bitja (med drugim tudi hipogrifa Žrebokluna, ki bo graciozno letel nad Črnim jezerom), se srečali z nekaterimi junaki iz filma (z dvojčkoma Weasley na njunima metlama in skrbnikom na akademiji, Hagridom, na letečem motorju) ter celo uzrli grozljive Morakvarje.

Nikoli do zdaj se še ni zgodilo, da bi resničen vlak v nekakšno enoto povezal dva spektakularna zabaviščna parka. Atrakcija bo združevala močno pripoved, nepozabne posebne učinke, animacijo in vrhunsko tehnologijo. Obiskovalci bodo doživeli dve zelo različni izkušnji, in sicer odvisno od tega, ali bodo potovali iz vasice Hogsmeade v London ali obratno.

Ustvarjalci atrakcije so filmski vlak The Hogwarts Express do potankosti prenesli v resničnost. Vlak ne bi mogel biti bolj avtentičen, saj so za njegovo kreacijo uporabili enako barvo in ga opremili z enakimi materiali kot v filmu.

Ne spreglejte