SiolNET. Trendi Film in TV
9,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Umrl je legendarni televizijec Mito Trefalt

9,85

termometer

 | Foto: Matej Leskovšek
Foto: Matej Leskovšek

V 77. letu je umrl Mito Trefalt, nekdanji TV-voditelj, urednik in športni reporter, na svojem spletnem portalu poroča RTV Slovenija.

Mito Trefalt je bil diplomant nekdanje Akademije za gledališče in je nekaj časa nastopal v SNG Drama in pri Odru 57, nato pa ga je pot zanesla v medije. Najprej je delal na radiu, kmalu zatem pa je začel športne vsebine ustvarjati tudi na televiziji.

V 80. letih je začel ustvarjati razvedrilne oddaje, med drugim je pisal scenarije za priljubljeno Košnikovo gostilno, v kateri je tudi nastopal.

Trefalt je v začetku 90. let vodil razvedrilni program na RTV Slovenija in bil zaslužen za niz legendarnih oddaj, kot so Nedeljskih 60, Po domače, Teater Paradižnik, Kolo sreče in mnoge druge, sodeloval je tudi pri mednarodnih projektih Evrovizije in Iger brez meja.

Leta 2012 je prejel viktorja za življenjsko delo. | Foto: Matjaž Tavčar Leta 2012 je prejel viktorja za življenjsko delo. Foto: Matjaž Tavčar

Leta 2005 je ustanovil Dobrodelno društvo France Trefalt in začel sodelovati s Slovenskim društvom Hospic, pozneje je sodelovanje razširil tudi na druga društva.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin