Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 6. 2018,
15.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

TV Telekoma Slovenije priporočila film dokumentarna serija

Petek, 29. 6. 2018, 15.00

4 leta, 6 mesecev

TV-priporočila

Ultimativen vodnik po televizijski džungli #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,14
Ultimativen vodnik po televizijski džungli

Tokrat smo se v TV-priporočilih posvetili odročnim krajem, ki so v bližini ekvatorja, ter za vas poiskali žanrsko pestre vsebine za različne starostne skupine in okuse, ki slavijo biotsko raznolikost deževnega pragozda in prikazujejo norčije, ki jih ljudje in živali izvajajo v njem.

Vice - mesto v džungli del 3
Trendi Drama v idilični vasici sredi džungle

Mesto sredi džungle (Jungletown)

Dokumentarna serija prikazuje nenavadno skupnost mladih, ki poskušajo sredi panamske džungle zgraditi mesto. Resort Kalu Yala je s pomočjo družbenih omrežij postal priljubljen po svetu in vanj se zgrinjajo številni, ki se želijo rešiti stresa urbanega življenja in sobivati z naravo. • Od ponedeljka do petka ob 22.30 na Planet TV. │ Foto: Planet TV/Vice | Foto: Dokumentarna serija prikazuje nenavadno skupnost mladih, ki poskušajo sredi panamske džungle zgraditi mesto. Resort Kalu Yala je s pomočjo družbenih omrežij postal priljubljen po svetu in vanj se zgrinjajo številni, ki se želijo rešiti stresa urbanega življenja in sobivati z naravo. • Od ponedeljka do petka ob 22.30 na Planet TV. │ Foto: Planet TV/Vice

Vice - mesto v džungli del 1
Trendi Ambiciozna urednica pustila vse in se odselila v džunglo

Jumanji: Dobrodošli v džungli (Jumanji: Welcome to the Jungle, 2017)

Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart in Nick Jonas v pustolovski komediji o štirih najstnikih, ki se po zaslugi videoigre znajdejo v zabavnem svetu džungle in postanejo avatarji po svojem izboru. Nadaljevanje uspešnice iz leta 1995, v kateri nas je zabaval pokojni Robin Williams. • Film je na voljo v videoteki DKino, tam pa si lahko ogledate tudi izvirnik. | Foto: Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart in Nick Jonas v pustolovski komediji o štirih najstnikih, ki se po zaslugi videoigre znajdejo v zabavnem svetu džungle in postanejo avatarji po svojem izboru. Nadaljevanje uspešnice iz leta 1995, v kateri nas je zabaval pokojni Robin Williams. • Film je na voljo v videoteki DKino, tam pa si lahko ogledate tudi izvirnik.

Kong: Otok lobanj (Kong: Skull Island, 2017)

Skupina vojakov in znanstvenikov se odpravi raziskat neznani otok sredi Pacifika, kjer naletijo na velikanskega Konga. V akcijsko-pustolovskem spektaklu, ki vam bo predstavil novo legendo o izvoru te znamenite filmske pošasti, igrajo Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson in John Goodman. • V nedeljo, 1. 7., ob 20. uri na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Skupina vojakov in znanstvenikov se odpravi raziskat neznani otok sredi Pacifika, kjer naletijo na velikanskega Konga. V akcijsko-pustolovskem spektaklu, ki vam bo predstavil novo legendo o izvoru te znamenite filmske pošasti, igrajo Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson in John Goodman. • V nedeljo, 1. 7., ob 20. uri na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Legenda o Tarzanu (The Legend of Tarzan, 2016)

Alexander Skarsgard, Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Djimon Hounsou in Christoph Waltz v najnovejši igrani upodobitvi znamenite zgodbe Edgarja Ricea Burroughsa o džungelskem bojevniku Tarzanu. Pod film se je podpisal režiser zadnjih štirih delov sage o Harryju Potterju. • V nedeljo, 1. 7., ob 15.10 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Alexander Skarsgard, Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Djimon Hounsou in Christoph Waltz v najnovejši igrani upodobitvi znamenite zgodbe Edgarja Ricea Burroughsa o džungelskem bojevniku Tarzanu. Pod film se je podpisal režiser zadnjih štirih delov sage o Harryju Potterju. • V nedeljo, 1. 7., ob 15.10 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Julij na Viasat Nature
Trendi Vabljeni na divje julijsko potovanje po svetu #foto

Tropski vihar (Tropic Thunder, 2008)

Satirični pogled na Hollywood v režiji Bena Stillerja prikazuje snemanje epskega vietnamskega vojnega filma, ki se hitro sprevrže v velikanski egotrip za vse sodelujoče. Robert Downey Jr. je bil za stransko vlogo karakternega igralca, ki si da kirurško potemniti kožo, nominiran za oskarja. • V soboto, 14. 7., ob 1.35 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Satirični pogled na Hollywood v režiji Bena Stillerja prikazuje snemanje epskega vietnamskega vojnega filma, ki se hitro sprevrže v velikanski egotrip za vse sodelujoče. Robert Downey Jr. je bil za stransko vlogo karakternega igralca, ki si da kirurško potemniti kožo, nominiran za oskarja. • V soboto, 14. 7., ob 1.35 na Cinemax 2.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Lov za zelenim diamantom (Romancing the Stone, 1984)

Uspešna pisateljica in neustrašni pustolovec združita moči, da bi rešila njeno ugrabljeno sestro in našla zaklad, ki se skriva v kolumbijski divjini. V filmu, ki je bil nominiran za oskarja za najboljšo montažo, so glavne vloge odigrali Michael Douglas, Kathleen Turner in Danny DeVito. • V nedeljo, 1. 7., ob 12.55 na Kino.* | Foto: Uspešna pisateljica in neustrašni pustolovec združita moči, da bi rešila njeno ugrabljeno sestro in našla zaklad, ki se skriva v kolumbijski divjini. V filmu, ki je bil nominiran za oskarja za najboljšo montažo, so glavne vloge odigrali Michael Douglas, Kathleen Turner in Danny DeVito. • V nedeljo, 1. 7., ob 12.55 na Kino.*

Zlato (Gold, 2016)

Zgodba o propadlem poslovnežu (oskarjevec Matthew McConaughey), ki v indonezijskem deževnem pragozdu odkrije nahajališče zlata. Kenny se odpravi nazaj v ZDA, kjer vzbudi veliko zanimanje in na borzi čez noč obogati, toda njegove sanje se hitro sesujejo v prah. • V petek, 29. 6., ob 21.50 na CineStar TV Premiere 1. | Foto: Zgodba o propadlem poslovnežu (oskarjevec Matthew McConaughey), ki v indonezijskem deževnem pragozdu odkrije nahajališče zlata. Kenny se odpravi nazaj v ZDA, kjer vzbudi veliko zanimanje in na borzi čez noč obogati, toda njegove sanje se hitro sesujejo v prah. • V petek, 29. 6., ob 21.50 na CineStar TV Premiere 1.

TV Najstniški filmi
Trendi Najstniški demoni s podivjanimi hormoni #foto #video

Blondinki v džungli (Snatched, 2017)

Akcijska komedija o mami in hčeri (Goldie Hawn in Amy Schumer), ki se odpravita na eksotične počitnice v Južno Ameriko, kjer ju ugrabijo člani kriminalnega podzemlja. • V torek, 3. 7., ob 21.45 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Akcijska komedija o mami in hčeri (Goldie Hawn in Amy Schumer), ki se odpravita na eksotične počitnice v Južno Ameriko, kjer ju ugrabijo člani kriminalnega podzemlja. • V torek, 3. 7., ob 21.45 na HBO.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Lov na divjaka (Hunt for the Wilderpeople, 2016)

Komedija režiserja najnovejšega Thora o nenavadnem prijateljstvu med uporniškim najstnikom in čemernim vdovcem (Sam Neill), ki ju splet okoliščin združi v nevarni, a nepozabni pustolovščini. Najdonosnejši novozelandski film vseh časov! • V soboto, 23. 6., ob 21.50 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Komedija režiserja najnovejšega Thora o nenavadnem prijateljstvu med uporniškim najstnikom in čemernim vdovcem (Sam Neill), ki ju splet okoliščin združi v nevarni, a nepozabni pustolovščini. Najdonosnejši novozelandski film vseh časov! • V soboto, 23. 6., ob 21.50 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Šest dni, sedem noči (Six Days, Seven Nights, 1998)

Urednica iz New Yorka (Anne Heche) želi preživeti sproščujoč dopust v tropski idili, zato najame robustnega pilota (Harrison Ford), da jo popelje tja. Toda narava se zaroti proti njima in nenadna nevihta ju prisili, da zasilno pristaneta na neznanem otoku. • V soboto, 30. 6., ob 20. uri na Planet TV.* | Foto: Urednica iz New Yorka (Anne Heche) želi preživeti sproščujoč dopust v tropski idili, zato najame robustnega pilota (Harrison Ford), da jo popelje tja. Toda narava se zaroti proti njima in nenadna nevihta ju prisili, da zasilno pristaneta na neznanem otoku. • V soboto, 30. 6., ob 20. uri na Planet TV.*

Oblika vode
Trendi Oblika vode (The Shape of Water)

Amazonija (Amazonia, 2013)

Avtorji dokumentarca Beli planet predstavljajo poetično potovanje po dih jemajočem in skrivnostnem svetu neokrnjene narave, skozi katerega nas vodi zvedava opica kapucinka. Film je brez dialogov. • Film je na voljo v videoteki DKino. | Foto: Avtorji dokumentarca Beli planet predstavljajo poetično potovanje po dih jemajočem in skrivnostnem svetu neokrnjene narave, skozi katerega nas vodi zvedava opica kapucinka. Film je brez dialogov. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Knjiga o džungli (The Jungle Book, 1967)

Potem ko mora zaradi groženj strašnega tigra Šir Kana zapustiti džunglo, se človeški mladič Mavgli v družbi panterja Bagire in medveda Baluja odpravi na razburljivo potovanje. Disneyjeva animirana klasika temelji na priljubljenem delu Rudyarda Kiplinga. • Film je na voljo v videoteki Pickbox. | Foto: Potem ko mora zaradi groženj strašnega tigra Šir Kana zapustiti džunglo, se človeški mladič Mavgli v družbi panterja Bagire in medveda Baluja odpravi na razburljivo potovanje. Disneyjeva animirana klasika temelji na priljubljenem delu Rudyarda Kiplinga. • Film je na voljo v videoteki Pickbox.

Knjiga o džungli 2 (The Jungle Book, 2003)

Nadaljevanje Disneyjeve animirane uspešnice spremlja mladega Mavglija med privajanjem na življenje ljudi. Ko pa se v vas pretihotapi osamljeni Balu, se deček z njim vrne v pragozd, ne da bi o tem obvestil svojo novo družino. • Film je na voljo v videoteki Pickbox. | Foto: Nadaljevanje Disneyjeve animirane uspešnice spremlja mladega Mavglija med privajanjem na življenje ljudi. Ko pa se v vas pretihotapi osamljeni Balu, se deček z njim vrne v pragozd, ne da bi o tem obvestil svojo novo družino. • Film je na voljo v videoteki Pickbox.

DKino trilogije
Trendi Trilogije, ki jih ne boste mogli zavrniti #video

Rio (2011)

Udomačeni papagaj Blu v mestecu v Minnesoti uživa udobno življenje z lastnico Lindo. Ko izvesta, da zadnja pripadnica te vrste živi v Riu, se odpravita v eksotično deželo, da bi jo poiskala. Film so posneli ustvarjalci animiranih uspešnic iz franšize Ledena doba. • V četrtek, 28. 6., ob 13.50 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO in v videoteki DKino. | Foto: Udomačeni papagaj Blu v mestecu v Minnesoti uživa udobno življenje z lastnico Lindo. Ko izvesta, da zadnja pripadnica te vrste živi v Riu, se odpravita v eksotično deželo, da bi jo poiskala. Film so posneli ustvarjalci animiranih uspešnic iz franšize Ledena doba. • V četrtek, 28. 6., ob 13.50 na HBO 2.* │ Tudi na HBO OD/GO in v videoteki DKino.

Rio 2 (2014)

V nadaljevanju animirane uspešnice Blu, Jewel in njuna družina živijo udomačeno življenje papagajev v mestu. Mati sklene, da morajo otroci spoznati divjino, in tako se družina modrih makaov odpravi na obisk k sorodnikom globoko v osrčje Amazonije. • Film je na voljo v videoteki DKino. | Foto: V nadaljevanju animirane uspešnice Blu, Jewel in njuna družina živijo udomačeno življenje papagajev v mestu. Mati sklene, da morajo otroci spoznati divjino, in tako se družina modrih makaov odpravi na obisk k sorodnikom globoko v osrčje Amazonije. • Film je na voljo v videoteki DKino.

Druščina iz džungle (Les as de la jungle, 2017)

Maurice je videti kot pingvin, v duši pa je pravi tiger, saj ga je vzgajala tigrica. Najbolj štorasti kung fu mojster vseh časov poizkuša s svojimi prijatelji v džungli ohranjati red in mir, kot je to počela njegova mama. • Film je na voljo v videoteki DKino in na TvIN. | Foto: Maurice je videti kot pingvin, v duši pa je pravi tiger, saj ga je vzgajala tigrica. Najbolj štorasti kung fu mojster vseh časov poizkuša s svojimi prijatelji v džungli ohranjati red in mir, kot je to počela njegova mama. • Film je na voljo v videoteki DKino in na TvIN.

Ljudje S3
Trendi Kakšna je prihodnost umetne inteligence? #video

Izgubljeno mesto Z (The Lost City of Z, 2016)

Neverjetna resnična zgodba o britanskem raziskovalcu, ki je na potovanju v Amazoniji na pragu 20. stoletja odkril dokaze o do takrat neznani napredni civilizaciji, leta 1925 pa se je za njim izgubila vsaka sled. V filmu igrajo Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller in Tom Holland. • V petek, 6. 7., ob 20. uri na CineStar TV Premiere 1. | Foto: Neverjetna resnična zgodba o britanskem raziskovalcu, ki je na potovanju v Amazoniji na pragu 20. stoletja odkril dokaze o do takrat neznani napredni civilizaciji, leta 1925 pa se je za njim izgubila vsaka sled. V filmu igrajo Charlie Hunnam, Robert Pattinson, Sienna Miller in Tom Holland. • V petek, 6. 7., ob 20. uri na CineStar TV Premiere 1.

Aguirre, srd božji (Aguirre: The Wrath Of God, 1972)

Pustolovska drama slovitega Wernerja Herzoga s Klausom Kinskim v glavni vlogi pripoveduje zgodbo o tragični odpravi konkvistadorja, ki je v letih 1560 in 1561 povedel skupino mož v perujski deževni gozd, sledeč bajeslovnim pripovedkam o izgubljenem mestu. • V četrtek, 28. 6., ob 23.45 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO. | Foto: Pustolovska drama slovitega Wernerja Herzoga s Klausom Kinskim v glavni vlogi pripoveduje zgodbo o tragični odpravi konkvistadorja, ki je v letih 1560 in 1561 povedel skupino mož v perujski deževni gozd, sledeč bajeslovnim pripovedkam o izgubljenem mestu. • V četrtek, 28. 6., ob 23.45 na Cinemax.* │ Tudi na HBO OD/GO.

Brodolom (Cast Away, 2000)

Dramatična pustolovščina o sistemskem inženirju podjetja FedEx, ki obtiči na samotnem otoku po tem, ko njegovo letalo strmoglavi v ocean. Drugo sodelovanje oskarjevcev Roberta Zemeckisa in Toma Hanksa – režiserja in glavnega zvezdnika uspešnice Forrest Gump. • V soboto, 30. 6., ob 17.20 na Kino.* │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino. | Foto: Dramatična pustolovščina o sistemskem inženirju podjetja FedEx, ki obtiči na samotnem otoku po tem, ko njegovo letalo strmoglavi v ocean. Drugo sodelovanje oskarjevcev Roberta Zemeckisa in Toma Hanksa – režiserja in glavnega zvezdnika uspešnice Forrest Gump. • V soboto, 30. 6., ob 17.20 na Kino.* │ Film je na voljo tudi v videoteki DKino.

Špela Čadež
Trendi Slovenko povabili v oskarjevsko akademijo

Na koncu vas vabimo še k ogledu napovednika filma Jumanji: Dobrodošli v džungli.


Programska mesta na televiziji Telekoma Slovenije

PROGRAM: PROGRAMSKO MESTO: OGLED NAZAJ?*
Videoteka DKINO 5  
Planet TV │Planet HD 3│13 DA
Planet 2 │Planet 2 HD 22│24 DA
Planet PLUS │ Planet PLUS HD 21│23 DA
HBO On Demand │HBO GO 203│240  
HBO │ HBO 2 │ HBO 3 6 in 201 │ 204 │ 206 DA
Cinemax │ Cinemax 2 208 │ 209 DA
Kino 219 DA
Videoteka Pickbox 242  
CineStar TV Premiere 1 225 │ 226 (HD) NE

*Možnost sedemdnevnega ogleda za nazaj velja za linearne programe.

Ne spreglejte