Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 9. 2015,
12.25

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Vikingi Travis Fimmel serija Pickbox SiOL TV

Nedelja, 27. 9. 2015, 12.25

3 leta, 11 mesecev

Travis Fimmel – od manekena do vikinškega kralja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Avstralski igralec Travis Fimmel je nekdanji maneken Calvina Kleina, zadnji dve leti pa blesti v priljubljeni seriji Vikingi, katere tretjo sezono si že lahko ogledate na Pickboxu na SiOL TV.

Serija Vikingi, priljubljena irsko-kanadska zgodovinska drama avtorja televizijske uspešnice Tudorji Michaela Hirsta, se opira na nordijsko mitološko zgodovino, navdih pa črpa iz zgodbe o vikinškem kralju Ragnarju Lodbroku.

Ragnar, ki ga v seriji igra 36-letni avstralski igralec in nekdanji maneken Travis Fimmel, je eden od najbolj znanih normanskih herojev, hkrati pa tudi eden od najbolj razvpitih, saj je poznan kot bič Francije in Anglije.

V spodnjem intervjuju, ki smo ga opravili pred izidom tretje sezone serije (to si v Sloveniji že zdaj lahko ogledate na Pickboxu na SiOL TV), nam je Fimmel razkril, zakaj obožuje lik anglosaksonskega kralja Ecberta (Linus Roache), kakšna je princesa Kwenthrith (Amy Bailey) in kaj vse lahko pričakujemo od Ragnarja v nadaljevanju serije.

Kaj novega lahko pričakujemo v tretji sezoni serije in kako se ta razlikuje od prejšnje? Scenarij za tretjo sezono mi je zares všeč. V njej bodo Vikingi napadli Pariz, čeprav ne najbolj uspešno. Gre za zelo utrjeno mesto in Vikingi se še niso srečali s čim podobnim. Veliko je tudi sporov med junaki. Hkrati lahko to sezono pričakujete veliko več računalniške animacije in večje število igralcev. Ekipa je precej obširna, pri snemanju prizorov vdora v Francijo je sodelovalo tudi veliko statistov.

Ali vaš lik uživa v vlogi kralja? Ragnar pravzaprav nikoli ni želel postati kralj. Ni želel vladati, toda zaradi trenutnih razmer je moral vzeti vajeti v svoje roke. Zaradi drugih je bil nekako prisiljen postati kralj. Zdaj se spopada s slabo platjo, ki jo prinaša moč, in z vsemi spori, ki se pojavljajo, ko si odgovoren za vsakogar.

Kaj Ragnarju največ pomeni? Zanj so najpomembnejši otroci, ženske niti ne toliko. Prav tako se vrača k raziskovanju. V drugi sezoni se večkrat znajde sredi družinske drame, želi pa si le potovati in odkrivati nove kraje. Spori ga utrujajo. Svoje ljudi si le želi prepričati, naj se bojujejo, kar pa ni tako preprosto.

Zakaj se je Ragnar odločil oditi v boj skupaj s princeso Kwenthrith? Ragnar verjame, da ima princesa najmočnejšo vojsko v Angliji, zato se hoče bojevati na njeni strani, poleg tega pa se mu zdi mikavna, duhovita, posebna in nora. Ragnar se začne prav hitro dolgočasiti, zato uživa ob vsakomur, ki v njem vzbudi zanimanje. Ob tem moram povedati, da je Amy Bailey, ki Kwenthrith upodablja, odlična igralka.

Kakšno je Ragnarjevo stališče do krščanstva v primerjavi s poganskimi bogovi? Zgodba se ves čas vrti okrog Athlestana in Flokija, gre za boj krščanskega boga proti poganskim bogovom. Ragnar meni, da bi se lahko od kristjanov lahko marsikaj naučili in z razvojem dogodkov od kristjanov imeli marsikatero korist. Kot mojster strateške igre kristjane prepriča, da je krščanskega boga sprejel za edinega pravega, v resnici pa je vse le premišljena igra. Mislim, da bi Ragnar storil prav vse, da dobi, kar hoče.

Zakaj si želi Ragnar osvojiti Pariz? Zavzetje Pariza je bila zamisel Athlestana, Ragnarjevega najtesnejšega tovariša in zaupnika. Ragnar se noče vrniti na angleško bojišče. Želi si raziskovati nove dežele, ropanjti in podobno. V Angliji je že bil in nekega dne se bo vrnil in jim zagrenil življenje, toda zdaj si želi izkusiti nekaj novega.

Kako se Ragnar odzove na Athlestanovo smrt? Ragnar je zaradi njegove smrti seveda nesrečen, čeprav globoko v sebi čuti, da si je Athlestan to želel, da je želel postati mučenik. Vendar pa gre za njegovega najboljšega prijatelja, edinega, do katerega je bil lahko odkrit in pred katerim se mu ni bilo treba vesti kot kralj.

Athlestan mu je vedno povedal, kar mu je šlo. Zdaj, ko ga ni več, ima občutek, da so ga vsi izdali, počuti se zelo osamljenega. Nekega dne se bo Ragnar maščeval za Athlestanovo smrt. Ve, kdo ga je ubil. S tem človekom se bo še nekaj časa poigraval in ga na koncu tudi kaznoval.

Kateri je vaš najljubši prizor v tej sezoni? Moja najljubša prizora sta tista, v katerih sva v ospredju jaz in Linus Roach, ki igra kralja Ecberta. Eden se odvija v njegovi palači. Drug ob drugemu sediva na nekem slavju in imava odkrit ter zelo zaupen pogovor, med katerim poskušava ugotoviti, kdo je podkupljiv, pri čemer prideva do dragocenega odkritja. Ob tem dobi človek občutek, da bi skupaj lahko osvojila svet, če bi bila na isti strani. Njun odnos je skrajno spoštljiv in Linus je odličen igralec. Delati z njim je pravi užitek. Želim si, da bi skupaj posnela več prizorov in da bi se borila na isti strani.

Kateri je vaš najbolj priljubljeni lik v seriji? Oh, veliko jih je. A ko smo že pri kralju Ecbertu, bi lahko rekel, da je to prav on. Linus je izredno nadarjen igralec, rad ga gledam, rad delam z njim in vesel sem, da igra v seriji.

Imate pred začetkom snemanja kakšne jutranje rituale? Pravzaprav ne. Pridem na prizorišče, kot priden fant stopim najprej v masko in si nadenem svoj kostum.

Ne spreglejte