Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 1. 2016,
15.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

televizija

Torek, 5. 1. 2016, 15.09

8 let

Televizijske serije, ki jih letos velja pogledati

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Če je televizijska produkcija do zdaj dohitevala filmsko, bi jo lahko v letošnjem letu celo prehitela. Na male ekrane prihaja četa zvezdniških imen, nekaj povratnikov, predvsem pa intrigantne zgodbe.

Nova zlata doba televizije, kot bi lahko poimenovali vse bolj pestro in z zvezdami okovano ponudbo televizijskih serij in drugih oddaj v zadnjih letih, tudi letos ne kaže pešanja. Produkcijske hiše kar tekmujejo, kdo bo v svoje naročje zvabil bolj zveneča imena, obujajo se nekdanje televizijske megauspešnice in potrebovali boste kar nekaj časa in še več organizacijskih sposobnosti, da si boste uspeli ogledati vse, kar se nam letos obeta.

Za lažjo orientacijo smo izbrali nekaj naslovov, ki so še posebej zanimivi – nekateri zaradi znanih filmskih imen, ki so zajadrala v televizijske vode, drugi zaradi povratnikov, ki smo jih že nekoliko pozabili, a si zdaj skušajo povrniti staro slavo.

Dosjeji X

Po 14 letih se bosta z novimi paranormalnimi izzivi spopadla agenta Mulder in Scully oziroma David Duchovny in Gillian Anderson. Na televizijsko mrežo Fox se namreč vračajo Dosjeji X – nova sezona bo imela šest delov, ki bodo zgodbo nadaljevali tam, kjer se je končala v zadnjem filmu.

Fuller House

Še ena serija, ki se vrača z istimi, a precej starejšimi glavnimi akterji, je prenovljena Polna hiša (Full House), v kateri bo zdaj sodeč po imenu še večja gneča (Fuller House – še bolj polna hiša). Zgodba se bo vrtela okoli najstarejše hčerke DJ, od izvirne igralske zasedbe pa se ne bosta vrnili le dvojčici Mary-Kate in Ashley Olsen, ki sta igrali najmlajšo Tannerjevo deklico Michelle.

The Night Manager

Hugh Laurie oziroma doktor Gregory House, najbolj priljubljeni godrnjavi zdravnik na televiziji, bo v miniseriji The Night Manager, ki je nastala v produkciji mrež BBC in AMC, igral trgovca z orožjem. Gre za uprizoritev vohunskega romana Johna le Carra, v katerem bosta ob Laurieju zaigrala tudi Tom Hiddleston in Olivia Colman.

Divorce

Se vrača Seks v mestu? Niti ne, vsekakor pa nova serija s Sarah Jessico Parker cilja na žensko občinstvo. Serija, ki je nastala pod taktirko televizijske mreže HBO, je vrnitev Parkerjeve na male ekrane, potem ko se s filmi ni ravno proslavila. Serija seveda govori o ločitvi glavne junakinje, kljub boleči temi pa je okarakterizirana za humoristično.

Stranger Things

Že dolgo je tega, odkar je Winona Ryder poniknila s seznama filmskih zvezd. Zdaj se vrača, tokrat na televizijo, v Netflixovi miniseriji z osmimi deli. V njej igra mamo samohranilko, ki ji je v nenavadnih okoliščinah izginil sin, med iskanjem pa se mora soočiti tudi z nadnaravnimi silami.

Billions

Sumljivi finančni posli na Wall Streetu, pomešani z divjimi zabavami in golimi ženskami. Kar so bili Sopranovi za mafijo in Mad Men za oglaševalce, naj bi bili Billions za bankirje, finančnike in vse druge, ki upravljajo naš denar. Igralska zasedba je obetavna, glavna obraza sta Damian Lewis in Paul Giamatti.

11.22.63

J. J. Abrams, producent megadobičkonosne nove Vojne zvezd, je produciral tudi televizijsko serijo z dokaj nenavadnim naslovom, posneto po knjigi Stephena Kinga. V njej bo James Franco potoval v preteklost, da bi preprečil atentat na Johna F. Kennedyja – tako je, naslov je dan, ko se je ta zgodil.

Westworld

Abrams letos ne počiva, kot producent stoji tudi za tem rimejkom istoimenskega filma iz leta 1973. Med ustvarjalci serije je Jonathan Nolan, brat znanega režiserja Christopherja Nolana, med igralci pa se najdejo imena, kot so Anthony Hopkins, Ed Harris, Thandie Newton in Evan Rachel Wood.

Ne spreglejte