Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2013,
9.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

film

Sreda, 17. 4. 2013, 9.34

8 let

Supermanov prihod je vse bližje!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Dan, preden bo Superman praznoval 75. let od svojega prvega stripovskega utelešenja, je po spletu zaokrožil napovednik prihajajočega filma Jekleni mož, v katerem se je vanj vživel Henry Cavill.

Najbolj poznanega superjunaka smo na velikem platnu nazadnje videli leta 2006 v filmu Superman se vrača – ta je sicer pridelal kar nekaj zaslužka, ni pa zadovoljil tistih najbolj zahtevnih ljubiteljev tovrstnih filmov. Warner Bros. se je odločil, da bo poskusil znova: potem ko je Christopher Nolan zablestel s svojo različico Batmana, ga je studio najel za izvršnega producenta, režisersko taktirko pa predal režiserju filmov 300 in Varuhi, Zacku Snyderju. V naslovnega junaka se je, kot rečeno, prelevil Henry Cavill, film pa k nam prihaja junija.

Kot je bilo mogoče opaziti že v prejšnjih različicah napovednikov, bomo v filmu spoznali oba Supermanova očeta: zemeljskega je upodobil Kevin Costner, biološkega z imenom Jor-El pa Russell Crowe. V najnovejšem napovedniku je obenem mogoče opaziti, da nas bo film popeljal vse od Supermanovega oziroma Kal-Elovega izvora na planetu Krypton, do trenutka, ko se mladi Clark Kent o svojih nezemeljskih koreninah pogovarja s svojim zemeljskim očetom Jonathanom, pa do tistih nepogrešljivih trenutkov, ko s svojo jekleno močjo počne nepredstavljivo. V svežem napovedniku je več trenutkov namenjenih tudi Lois Lane oziroma Amy Adams.

Leteči junak 18. aprila praznuje 75 let Supermana, ki danes velja za ikono ameriške kulture, sta v prvi polovici 20. stoletja skupaj ustvarila pisec Jerry Siegel in ilustrator Joe Shuster. Superjunak je v svoji značilni rdeči, modri in rumeni opravi luč sveta prvič ugledal v stripu DC Comics leta 1938, svoje mesto pa je našel tudi na radiu, televiziji, v videoigrah in filmih. V eni od najbolj legendarnih različic Supermana ga je v filmu konec sedemdesetih let upodobil Christopher Reeve – film je nato doživel še tri nadaljevanja. V devetdesetih letih smo tudi na naši televiziji spremljali serijo Lois & Clark, vse do lani pa se je kar deset let predvajala tudi serija Smallville, v kateri je mladega Clarka upodobil Tom Welling.

In še zanimivost: tako Siegel kot Shuster sta v srednji šoli veljala za introvertirana čudaka z očali, zaljubljena v znanstveno fantastiko, ki za dekleta tako rekoč nista obstajala. Še več, leta 1975 sta v intervju za Washington Star razkrila, da sta Lois Lane ustvarila po Lois Amster, clevelandskem dekletu, v katerega je bil v srednji šoli zagledan Shuster.

Ne spreglejte