Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
28. 10. 2013,
16.02

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Meryl Streep Cameron Diaz Milla Jovovich film akcija

Ponedeljek, 28. 10. 2013, 16.02

7 let, 12 mesecev

Streepova, Diazova in Jovovicheva v Plačankah?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Bila je ločenka, hudičeva urednica modne revije, legendarna kuharica, premierka britanskega imperija, stroga nuna prednica, plešoča in pojoča lastnica grškega hotela. Bo zdaj še neusmiljena plačanka?

Pred več kot enim letom je studio Millennium Film, ki je odgovoren za visokooktanski uspešnici Plačanci (The Expendables) in Plačanci 2 (The Expendables 2), v katerih so moči in mišično maso merile akcijske legende Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren, Mickey Rourke, Chuck Norris, Jean-Claude Van Damme, Bruce Willis in Arnold Schwarzenegger, sporočil, da načrtuje žensko različico teh filmov. Plačanke (ExpendaBelles) naj bi producirali Avi Lerner, Mark Gill, Julie Kroll in Heidi Jo Markel.

Zdaj prihaja novica, da so naredili korak dlje, saj so za film, ki ga bodo snemali v Bolgariji, začeli izbirati igralsko zasedbo. Lerner je razkril, da so v igri trikratna oskarjevka Meryl Streep, Cameron Diaz in Milla Jovovich. Medtem ko sta se Diazova in Jovovicheva v zadnjih dveh desetletjih že preizkusili v akcijskem žanru (Diazova kot Charliejev angelček, Jovovoicheva kot ubijalka živih mrtvecev v franšizi Nevidno zlo), pa Streepova vse od leta 1994, ko je nastopila v napeti Divji reki (The River Wild), ni obula čevljev akcijske junakinje. Sploh ne tako hladnokrvne, divje in napete, kot naj bi bil njen lik v Plačankah. A če je to uspelo Helen Mirren v Upokojenih, oboroženih, nevarnih (Red) in nadaljevanju Red 2, ni razloga, da se tudi Streepova ne bi izkazala.

Lerner je še povedal: "Film bo spektakularen v vseh pogledih in nič manj razburljiv od testosteronske različice. Vključeval bo dih jemajoče boje, specialne in vizualne učinke in prizore s kaskaderji. Dva izjemna scenarista že pilita scenarij, zdaj želimo le še poiskati režiserko."

Scenarista, ki ju je omenil, sta pravzaprav scenaristki, odgovorni za uspešnico Blondinka s Harvarda (Legally Blonde), Karen McCullah in Kirsten Smith.

Zgodba filma naj bi se sicer odvijala v Bruneju, dame (v prihodnjih tednih bodo razkrita še druga imena igralk, ki naj bi v filmu sodelovale) pa naj bi se bojevale proti zločincu (najverjetneje zločinki) v eni izmed najbogatejših držav na svetu.

Ne spreglejte