Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 9. 2015,
16.14

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ena žlahtna štorija

Sreda, 16. 9. 2015, 16.14

6 let, 6 mesecev

Ste vsi na drogah v tej vasi?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ste zamudili, kdo vse je nocoj zaužil rožo svetega Marleyja? Tukaj je kratek pregled nocojšnjega dela Ene žlahtne štorije.

Župnik Bonifacij še vedno tava pa Štorijah pod vplivom rože svetega Marleyja, čeprav vsi, vključno z Guštom, ki ga najde na stopnicah župnišča, mislijo, da je pijan.

Inšpektor Zelnik, ki še vedno preiskuje Anico, najde Bonifacija in ga odpelje v župnišče. Tam Bonifacij še vedno blodi o Adelini, a Gušto misli, da v resnici govori o njegovi mami, Mariji. Ko se vrne na Gredič, ji o tem poroča, nad čemer je Marija seveda navdušena:

Toni je medtem odločen, da bo popravil škodo, ki jo je naredil njegov oče Marko, zato Zali prinese denar, ki ga je zaslužil na naftni ploščadi. Zalina čustva do Tonija se še vedno niso otoplila:

Tonijev denar zavrne, ta pa ga nato odnese staršem v gostilno, kjer Marko popiva zaradi zaskrbljenosti nad finančnim stanjem. Naj spomnimo, ženi pokojnega brata Pavleta mora plačati 120 tisoč evrov za gostilno.

Berto in Adelina sta se medtem iz gostilne preselila na Gredič, kjer imata pravi zmenek, poln retro osvajalskih prijemov:

Medtem ko je Gušto Mariji poročal o dogajanju na župnišču, je mimogrede pomalical potico, ki jo je spekla njegova mama. Ker Marija še vedno prisega na rožo svetega Marleyja kot na glavno sestavino v njenih čajankarskih obedih, je po novem na drogah še drugi človek lokalne cerkve:

Medtem ko se valja po vinogradih, ga najde Zala, ki pa jo Gušto dojema v nekoliko drugačni obliki:

Inšpektor nižji Zelnik, kot ga imenuje Žan, pa medtem po namigu Marije odkrije nasad marihuane v Štorijah.

Če že ne more ujeti Žareta in Anice, vklene Žana in Smiljana:

Zmenek med Adelino in Bertom gre medtem samo še navzdol. Berto je namreč preveč ustrežljiv, zato ga Adelina označi za copato, Berto pa ji pove, da mu je bilo po njenem odhodu iz Štorij vseeno, kaj se bo zgodilo z njim, zato je vse vajeti prepustil Tonki, samo da je sam imel mir. Adelina ga spomni, kako sta bila v mladosti divja, danes pa je največ, kar se mu zgodi, da se skrega z Bonifacijem. Da bi popravil vtis, Berto Adelino odpelje v klet in odkrije Bliska:

Gušto se sprošča ob pogledu na devico Marijo, ki je v resnici Zala, njegovo malikovanje pa vodi v poljub:

Ne spreglejte