Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 5. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,61

21

Natisni članek

Burak Özçivit

Sreda, 30. 5. 2018, 4.00

5 let, 10 mesecev

Zakaj so oboževalci Buraka?

Evforija: kaj zdaj, je Burak najlepši moški ali najboljši igralec na svetu?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,61

21

Burak Özçivit | Foto Ana Kovač

Foto: Ana Kovač

"Ker je najboljši turški igralec." "Ker je najlepši moški na svetu." "Ker se v šoli pogovarjamo samo o tem." To je le nekaj razlogov, ki so jih naši sogovorniki sinoči nanizali na druženju s priljubljenim turškim lepotcem Burakom Özçivitom, za katerega, roko na srce, večina izmed nas ne bi nikoli slišala, če v Sloveniji v zadnjem obdobju ne bi bili priča pravi poplavi turških nadaljevank. V dveh izmed njih je zaigral tudi nekdanji model, danes igralec Burak ali kar Kemal po vlogi v seriji Moja boš, kot so ga sinoči klicali številni ljubitelji serije.

Burak Özçivit | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Burak Özçivit | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Fotogalerija
1 / 40

Zanimalo nas je, od kod takšna fama, kaj je tisto, kar ljudi tako privlači na njem. Ljudje se običajno anket otepajo na vse mogoče načine, tokrat, zanimivo, pa nismo doživeli niti ene zavrnitve.

Burak Özçivit | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Gospodična Berru je bila, če odštejemo njeni sestrični, s katerima pozira na fotografiji, ena redkih, ki za spremljanje turške serije ne potrebuje podnapisov, saj je tudi sama Turkinja. "Rojena sem sicer v Sloveniji," je pojasnila, "a v naši družini se pogovarjamo samo turško."

Trendi Burak v slovenščini pozdravil oboževalce. Množica ponorela. #foto #video

Potrdila je, da je Burak zvezdnik tudi v svoji domovini, ne samo na tujem, kot se zgodi včasih, ko so ljudje v tujini bolj priljubljeni kot doma. Dodala je, da je skoraj ali pa kar najlepši moški na svetu. Temu bi najbrž pritrdila večina predstavnic ženskega spola, ki so se sinoči zbrale ob ograji, postavljeni ob 520 metrov dolgi rdeči preprogi v celjskem CityCentru, po kateri se je sprehodil igralec.

Berru (skrajno desno s sinom v naročju) lahko turške serije spremlja brez podnapisov, saj tudi sama prihaja iz Turčije. Enako velja za njeni sestrični, ki sta se ji pridružili pri čakanju na karizmatičnega igralca.
 | Foto: Ana Kovač Berru (skrajno desno s sinom v naročju) lahko turške serije spremlja brez podnapisov, saj tudi sama prihaja iz Turčije. Enako velja za njeni sestrični, ki sta se ji pridružili pri čakanju na karizmatičnega igralca. Foto: Ana Kovač

Med oboževalkami je bilo tudi veliko najstnic, ki so brez sramu razkazovale svojo naklonjenost čednemu igralcu. Ustavili smo se ob štirih dekletih, ki so na tekočem z vsemi serijami, v kateri nastopa lepi Turek. "V šoli se večinoma pogovarjamo samo o tem, kaj se dogaja v seriji, nekateri fantje so kar ljubosumni, ko tako hvalimo Kemala," so Adelisa, Gresa, Rebeka in Leotrina zatrjevale v en glas.

Adelisa, Gresa, Rebeka in Leotrina so velike ljubiteljice Buraka, tudi v šoli se večina pogovorov vrti okrog dogajanja v seriji Moja boš. | Foto: Ana Kovač Adelisa, Gresa, Rebeka in Leotrina so velike ljubiteljice Buraka, tudi v šoli se večina pogovorov vrti okrog dogajanja v seriji Moja boš. Foto: Ana Kovač

Najbolj zadovoljni so bili v Celju oboževalci, ki so si na najrazličnejše načine, tudi s sodelovanjem v nagradnih igrah, prislužili kratko druženje z igralcem oz. hiter objem in poziranje pred uradnim fotografom. Takih je bilo v Celju okrog 70, med njimi tudi Dejana, ena od uslužbenk CityCentra. Serijo Moja boš spremlja redno, Burak pa jo je pritegnil zaradi vloge. "Zelo je simpatičen, vloga pa je zelo zanimiva."

Na vprašanje, ali bi bila serija enako uspešna, če bi Kaan Urgancıoğlu, igralec, ki v seriji igra Emirja, negativca z goro denarja in neuslišano ljubeznijo, in Burak zamenjala vlogi, je odgovarja, da nikakor ne. Burakov obraz je namreč bolj romantičen in primernejši za tako vlogo, medtem ko zna Kaan še kako dobro odigrati preračunljivega negativca Emirja.

Dejana je bila ena od 70 srečnic in srečnežev, ki so se sinoči za hip stisnili k težko pričakovanemu gostu celjskega sprejema. | Foto: Ana Kovač Dejana je bila ena od 70 srečnic in srečnežev, ki so se sinoči za hip stisnili k težko pričakovanemu gostu celjskega sprejema. Foto: Ana Kovač

Med "navijači" so bili tudi moški, a večina med njimi bolj v vlogi spremljevalcev kot odkritih oboževalcev. Med njimi je bil tudi gospod Edhem, ki je z ženo Mirsado v Celje pripeljal vnukinjo Ajšo. Ta serijo Moja boš običajno spremlja v družbi svojega dedka, ki je Buraka spremljal že v seriji Sulejman Veličastni. "A turškega jezika se še vedno nisem navadil," je na hitro dodal.

Edhem in Mirsada sta na sprejem pripeljala svojo vnukinjo Ajšo.  | Foto: Ana Kovač Edhem in Mirsada sta na sprejem pripeljala svojo vnukinjo Ajšo. Foto: Ana Kovač

Oboževalci so se v Celju začeli zbirati že precej pred napovedano 16. uro. Kar nekaj jih je že pred 14. uro stalo ob ograjah, ki so preprečevale preveč bližnje srečanje z vročim šarmerjem. Med njimi je bila tudi gospa Nuša, ki si je, kot nam je zagotavljala, ogledala prav vse, kar je Burak kadarkoli posnel. "Od Mulata 1 in 2, pa še kaj, običajno jih pogledam na internetu" je povedala. Burak? "Zame je najboljši turški igralec," je zagotovila.

Nuša si je ogledala vse serije, v katerih je igral Burak Özçivit. | Foto: Ana Kovač Nuša si je ogledala vse serije, v katerih je igral Burak Özçivit. Foto: Ana Kovač

Ob robu glavnega odra je bilo tudi nekaj oboževalcev na invalidskih vozičkih, ki so bili zelo hvaležni, ker so jim organizatorji omogočili bližnji pogled na oder. Med njimi je bila tudi gospa Anka, ki ne zamudi niti minute turške serije. Pa ne le ene, ampak vseh treh, ki jih vrtijo predvajajo na slovenski televiziji (Usodna odločitev in Ženska na Planet TV, Moja boš na POP TV). "Turški jezik sem vzljubila, celo tako, da sem se naučila nekaj turških besed," je povedala. "Čutim ga kot svojega. Ne pozabimo, da smo bili včasih pod turško oblastjo in da je nekaj tega ostalo med nami."

Ne izpusti me
Trendi Zakaj norimo za lepimi zvezdniki telenovel?

Všeč ji je zgodba, čeprav jo moti, da se zadnje čase dogodki v seriji preveč zapletajo. No, tudi Kemal in Emir sta precejšen magnet, ki pritegne njeno pozornost. "Če bi Emir prišel v Slovenijo, bi ga prav tako pričakala," nam je zagotovila 70-letna gospa. Spremljala je tudi Esmeraldo, ki je Slovence obsedla konec 90. let, a se še na nobeno serijo ni tako navezala, kot se je zdaj.

Anka iz Celja ima večere rezervirane za turške nadaljevanke. Na slovenskih televizijah trenutno predvajajo kar tri. | Foto: Ana Kovač Anka iz Celja ima večere rezervirane za turške nadaljevanke. Na slovenskih televizijah trenutno predvajajo kar tri. Foto: Ana Kovač

Trendi So to najbolj vroči turški igralci? #foto
Ne spreglejte