Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 3. 2014,
14.21

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

intervju Theodore Kyriakou Antenna Group Planet TV

Petek, 28. 3. 2014, 14.21

7 let, 12 mesecev

"Splet prinaša nove priložnosti za televizijo"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Theodore M. Kyriakou je na Slovenskem oglaševalskem festivalu spregovoril o izzivih medijskega sveta jugovzhodne Evrope in izzivih, ki čakajo domači Planet TV.

Theodore M. Kyriakou je partner in lastnik družinsko vodenega podjetja za globalni ladijski prevoz nafte in izvršni direktor grške medijske multinacionalke Antenna Group, večinskih lastnikov (51 odstotkov) slovenske komercialne televizije Planet TV. Kyriakou je te dni obiskal tudi Slovenijo, kjer je predaval na Slovenskem oglaševalskem festivalu v Portorožu.

Čar medijskega sveta je njegova spremenljivost, da bi ostali v pogonu, moramo slediti vsem novostim. Kako vidite razvoj medijev v Sloveniji? Kar zadeva program, občinstvo želi več lokalnih vsebin. Oglaševalci pa bodo svoje potencialne potrošnike iskali bolj natančno in z gledalci zgradili dvosmeren odnos. Z vidika strojne opreme bo televizija ostala glavni vir distribucije vsebin v gospodinjstvih, njena vedno večja povezava z internetom pa zagotavlja vlogo oddajanja na dolgi rok.

Kaj menite, da nam bo v desetih letih prinesel nadaljnji razvoj digitalne tehnologije? Kot industrija, ki temelji na oglaševanju, bomo vedeli veliko več o svojih strankah in njihovih potrebah, kar bo vplivalo tudi na naše programske odločitve. Stvari se razvijajo zelo hitro, zato je za deset let vnaprej težko kaj napovedati. Tudi načrti ne gredo dlje od treh ali petih let.

Se lahko klasična televizija še kosa z razmahom spletnih vsebin? Zahvaljujoč inovacijam, ki jih je prinesla s spletom povezana televizija, bo ta v gospodinjstvih tudi v prihodnje igrala ključno vlogo. Splet prinaša nove priložnosti za klasično televizijo. Z uporabo spleta imamo prvič več možnosti vzpostavljanja razmerja z našim uporabnikom.

Časovni zamik in ogled vsebin za nazaj je gledalcem ponudil možnost, da so pri gledanju še bolj selektivni in aktivni. Je novodobne gledalce veliko težje zadovoljiti kot nekoč? Odgovor na to je veliko kompleksnejši od le da ali ne. Pravzaprav je odvisno od vrste programa. Veliki športni ali družabni dogodki so še vedno zelo gledani, opažamo pa, da splet pripomore k promociji televizijskih vsebin, in tako se tudi število gledalcev veča glede na obdobje pred petimi leti. Možnost ogleda vsebin za nazaj je bolj relevantna pri filmih in serijah, kar pa niti ni slabo, če znamo to priložnost izkoristiti in monetizirati.

Kakšni izzivi čakajo Planet TV, da se bo čim bolj uspešno obdržal na trgu? Ne vidim omejitev, ki bi zadrževale Planet TV pred uspehom. Potrebujemo močno lokalno vodstvo in verjamem, da se ekipa pod Petrinim (Petra Šušteršič, op. p.) vodstvom krepi. Potrebujemo svež in inovativen lokalni program in tudi pri tem se že kaže napredek. Ne nazadnje pa potrebujemo podporo gledalcev, da bo Planet TV lahko uspešno soustvarjal na konkurenčnem trgu.

Ne spreglejte