Spektakularni hotel nad slapom: eden najbolj znanih TV-prizorov

Popolne počitnice za oboževalce Twin Peaks? Obisk slapa Snoqualmie in noč v hotelu, ki stoji tik ob njem. Oba sta namreč prepoznaven del te kultne serije, ki je spet aktualna.

Spektakularni hotel nad slapom: eden najbolj znanih TV-prizorov
Foto: Facebook/Salish Lodge & Spa

Hotel Salish Lodge & Spa blizu mesteca Snoqualmie, kakšne pol ure oddaljenega od Seattla, se je s tem, ko je svojo zunanjost in okolico posodil za TV-serijo Twin Peaks, za vedno zapisal v zgodovino. Oboževalci serije ga bodo prepoznali kot Great Northern Hotel, kjer je bival televizijski detektiv Dale Cooper, ki ga je upodobil Kyle MacLachlan, slap Snoqualmie, ki tik ob njem pada v globino, pa je "nastopal" v uvodni špici serije.

Notranjo podobo Great Northern Hotelu je posodila druga lokacija, prireditveni prostor Kiana Lodge, ki je prav tako kot Salish Lodge & Spa v okolici Seattla. Tam so posneli prizore pilotnega dela v Great Northern Hotelu, za preostanek snemanja pa so notranjost te zgradbe poustvarili na snemalnem prizorišču v Los Angelesu.

Čeprav v seriji nastopa le zunanjost hotela, to v Salish Lodge & Spa dodobra unovčujejo. Pred premiero novega Twin Peaksa, ki zgodbo nadaljuje po več kot četrt stoletja, ponujajo poseben Twin Peaks paket.

Češnjeva pita in "prekleto dobra kava"

V paket, ki stane slabih 300 evrov na noč, je ob nočitvi v dvoposteljni sobi, kjer imate dostop do celotne prve sezone serije, vključen še zemljevid vseh bližnjih lokacij, ki se pojavijo v njej, dva hišna koktajla, ki seveda nosita ime Dale Cooper, in znameniti specialiteti iz serije: češnjevo pito in "prekleto dobro kavo", kot se je v seriji pridušal detektiv Cooper.

Po drugi strani pa je razgled na hotel in slap, kar je pravzaprav najbolj znan prizor, z bližnje razgledne točke povsem brezplačen:

 

A post shared by Kaleen Reading (@kaleen_drums) on

 

A post shared by Martina Fábregas (@miss_fabregas) on

 

A post shared by ドギーマン (@yasuki_doggy) on


Oglasno sporočilo:


Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano