SiolNET. Trendi Film in TV
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Smrkci 3 bodo v celoti animirani

2

termometer

Po velikem uspehu dveh filmov o Smrkcih, ki sta kot kombinacija filma z igralci in animiranih delov nastala pod okriljem studia Sony Pictures Animation, bo tretji del le animiran.

In ne, ne bo šlo za še eno nadaljevanje – prva dva filma sta sicer skupaj zaslužila 910 milijonov dolarjev (661 milijonov evrov) prihodkov – temveč bo računalniško animirani celovečerni film predstavil zgodbo o tem, kako so najbolj priljubljena majhna modra bitja sploh nastala.

Za potrebe tega filma si bodo ustvarjalci izmislili popolnoma nov dizajn likov in prizorišč. Menda bolj po vzoru risanih junakov, kot si jih je zamislil njihov oče, umetnik Peyo. Končni izdelek bo torej bolj podoben priljubljeni animirani TV-seriji iz osemdesetih in devetdesetih let 20. stoletja, kot pa zadnjima dvema filmskima različicama. Film bo režirala Kelly Asbury, režiserka animiranih uspešnic Shrek 2 (za ta film je bila celo nominirana za zlato palmo na mednarodnem filmskem festival v Cannesu) in Gnomeo in Julija. Producenta bosta Jordan Kerner (Smrkci) in Mary Ellen Bauder (Hotel Transilvanija).

Premiera družinske avanture je načrtovana za avgust prihodnje leto. Leto 2015 (in njegovo poletje) so že označili za filmsko leto z največ nadaljevanji v vsej filmski zgodovini.

Sony Pictures Animation je sicer razkril še preostale projekte, ki si jih bomo lahko ogledali v bližnji prihodnosti.

Genndy Tartakovsky, 13-kratni nominiranec za nagrado emmy, ki je stal za režijo Hotela Transilvanije, bo režiral tudi njegovo nadaljevanje. V dvojki, ki bo luč sveta ugledala septembra 2015, bo v vlogi zaskrbljenega očeta grofa Drakule ponovno nastopil Adam Sandler. Scenarij bosta prispevala Sandler in Robert Smigel.

Tartakovsky je vpet tudi v nastanek računalniško animiranega filma o mornarju Popaju, obenem pa bo posnel celovečerni animirani film, ki temelji na njegovi lastni ideji, Si lahko predstavljate? (Can You Imagine?). Šlo bo za fantastično popotovanje po brezmejni domišljiji nekega dečka.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin