Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 12. 2018,
14.44

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

1

Natisni članek

Alo Alo TV-serija dražba

Nedelja, 2. 12. 2018, 14.44

5 let, 4 mesece

Sliko prsate Padle device iz serije Alo Alo prodali za rekordno ceno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

1

Alo Alo | Foto IMDb

Foto: IMDb

Če ste bili zavzet gledalec priljubljene humoristične serije Alo Alo, se zagotovo spomnite umetniškega dela, okoli katerega se je skozi leta vrtela zgodba serije.

Portret Padle device z velikimi joški (The Fallen Madonna With The Big Boobies) iz legendarne BBC-jeve serije Alo Alo so na dražbi prodali za 15 tisoč funtov oziroma slabih 17 tisoč evrov, kar je trikrat več, kot so zanj sprva zahtevali, poročajo britanski mediji.

Umetniško delo izmišljenega slikarja Van Clompa je bilo v seriji rdeča nit zgodbe, glavni lik Rene Artois in drugi so ga ves čas skušali skriti pred nacisti in se zaradi tega vedno znova znašli v komičnih situacijah.

Dejanski avtor portreta razgaljene ženske naj bi bil eden od scenografov, za potrebe snemanja naj bi naredili več kopij, a je ta, ki so jo zdaj prodali na dražbi, edina preživela. Kljub temu v dražbeni hiši East Bristol Auctions niso pričakovali takšnega zanimanja, kot so ga doživeli, piše britanski tabloid The Mirror.

Lastnik slike, ki jo je po koncu snemanja serije kupil od producentov, je izklicno ceno postavil pri pet tisoč funtih (5.600 evrih), končni iztržek pa je bil trikrat višji. Imena novega lastnika v dražbeni hiši niso razkrili, šlo naj bi za nekoga iz Francije.

Ob omembi te slike se vsakdo nasmehne

"Kupec je na dražbi sodeloval prek telefona in ob njem je bila njegova družina. Lahko smo slišali njihovo navdušenje, ko so izvedeli, da je slika njihova," je za The Mirror povedal dražitelj Andrew Stowe. "To ni le rekvizit, je predmet, okoli katerega se je vrtela celotna zgodba serije. Na neki ironičen način je ta slika brez vrednosti postala mojstrovina. Vsakič, ko jo kdo omeni, se ljudje nasmehnejo. Ne morem se spomniti niti ene druge umetnine, prikazane na britanski televiziji, ki bi imela tako kulten status."

Preberite še:

HBO, serija, Uspeh
Trendi Hrvaška dobila prvo HBO-jevo serijo, v kateri nastopa tudi Slovenec #foto
Bojan Navojec, Dragan Bjelogrlić
Trendi V Sloveniji snemajo novo sezono TV-uspešnice #foto
Ne spreglejte