Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 2. 2016,
11.30

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Milijarde Pickbox SiOL TV

Ponedeljek, 15. 2. 2016, 11.30

7 let, 11 mesecev

Serija, ki raziskuje kompleksni svet politike in financ

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V novi Showtimeovi seriji Milijarde (Billions), ki je na voljo na SiOL TV v sklopu videoteke Pickbox, sta Paul Giamatti in Damian Lewis zaprisežena tekmeca.

Njuno sovraštvo ne izvira iz osebnih zamer, temveč iz tekme za pridobivanje moči, denarja in ugleda. Eden je milijarder, ki uživa v kopičenju denarja, drugi pa odvetnik, ki je pripravljen dati vse od sebe, da bi tekmece spravil s prestola.

Bogastvo ima svojo ceno Bobby Axelrod (Damian Lewis iz Domovine) je kralj finančnega trga, ki prezira pravila. Pogosto ga lahko vidimo v oprijeti majici in športnih copatih, rad pa posluša Metallico. Njegov tekmec je vplivni newyorški odvetnik Chuck Rhoades (Paul Giamatti iz serije John Adams). Ta prezira kalne vode, v katerih deluje Axelord, zato bi ga na vsak način rad spravil s prestola. Spopadla se bosta na spolzkem terenu, nihče pa noče končati kot poraženec.

Serija Milijarde na domiseln način raziskuje svet financ, moči, politike in zakulisnih iger. Bogastvo Bobbyja Axelroda ima svojo ceno, prav tako pa tudi bolna ambicioznost Rhoadesa, ki hoče pravico za svoje sovražnike.

Ni dobrih in slabih likov V prvi epizodi smo Bobbyja Axelroda spoznali kot negativca, pozneje pa se je razkrilo, da v tej seriji ni dobrih in slabih likov. Gre za moč in spretno žongliranje z aduti, ki jih v rokah držita glavna akterja. Vzdušje dodatno začinita soproga odvetnika Rhoadesa, ki jo igra Maggie Siff (Fantje z Madisona), ter Bobbyjeva žena Lara, ki jo predstavlja Malin Akerman (Trofejna žena).

Napetost med Lewisom in Giamattijem narašča, vi pa poskrbite, da boste prisotni, ko bo spopad dosegel vrhunec. Najnovejšo epizodo serije Milijarde si boste lahko v videoteki Pickbox na SiOL TV premierno ogledali danes ob 21. uri, samo 24 ur za gledalci v ZDA.

Ne spreglejte