Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2011,
8.53

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natalie Portman Darren Aronofsky

Torek, 19. 4. 2011, 8.53

6 let, 7 mesecev

Sarah Lane ogroža "labodjega" oskarja?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sarah Lane, ki naj bi igrala dvojnico Natalie Portman v Črnem labodu, ponavlja očitke, da so producenti vpleteni v prikrivanje resnice in da so s tem pomagali Portmanovi osvojiti oskarja.

Svetovno priznano 25-letno solistko pri slavnem Ameriškem baletnem gledališču (American Ballet Theatre – ABT) Sarah Lane so najeli za Portmanovo "baletno dvojnico" za film Darrena Aronofskyja. Potem ko je zvezdnica februarja domov prinesla oskarja za glavno vlogo, se je Lanova javno pritožila, da je Portmanova posnela samo pet odstotkov plesnih prizorov v filmu.

Nemogoče: postati superbalerina v letu in pol

Soigralka Natalie Portman Mila Kunis in režiser Darren Aronofsky sta ovrgla očitke, da so za film uporabili kakršnokoli zvijačo z namenom osvojiti oskarja. Lanova obtožb noče umakniti.

V aktualnem intervjuju na ABC News oddaji 20/20 je dejala, da so obraz Natalie Portman dodali na njeno telo v večini posnetkov. "Posnetki celega telesa so v bistvu moji. Zato so me najeli. Eden izmed producentov me je celo prosil, naj tega ne govorim okrog. Prosil me je, naj pred oskarji ne dajem nobenih intervjujev, saj bi to škodilo Nataliejinemu ugledu," je povedala novinarki Elizabeth Vargas in dodala, da so hoteli ustvariti vtis, da je Natalie naredila nekaj res posebnega. "Nekaj, kar je v bistvu nemogoče – postati superbalerina v letu in pol."

Montažer: Portmanova opravila veliko več

Kakorkoli, montažer filma Črni labod Andy Weisblum je v oddaji povedal, da Lanova pretirava glede svoje vloge v filmu. "Obstaja približno 35 posnetkov celega balerininega telesa v filmu, od teh jih je 12 posnela Natalie, preostale Sarah. Na splošno pa je Portmanova opravila veliko več kot samo to," je še dodal.

Kot je še povedala Lanova, je rada snemala s Portmanovo in je bila izkušnja zelo prijetna, pa vendar je zadeva postala škodljiva ne le zanjo, ampak za celoten svet baleta.

Sarah Lane v oddaji 20/20

Ne spreglejte