Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 8. 2014,
9.38

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sandra Bullock Jennifer Lawrence Jennifer Aniston

Četrtek, 7. 8. 2014, 9.38

7 let, 12 mesecev

Sandra Bullock je pri petdesetih najbolje plačana igralka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Sandra Bullock, ki je julija praznovala abrahama, je po pisanju revije Forbes najbolje plačana igralka. A kljub zavidanju vrednem znesku zasluži še vedno precej manj kot najbolje plačan moški kolega.

Revija Forbes vsako leto naredi seznam najbolje plačanih igralcev in igralk in letos je prvo mesto med igralkami pripadlo petdesetletni Sandri Bullock. Čeprav se hollywoodske igralke pritožujejo, da je z leti vedno manj ponudb zanje, je na lestvici desetih najbolje plačanih igralk šest igralk, starejših od 39 let, in samo dve, ki imata manj kot trideset let.

Sandra Bullock je med junijem 2013 in junijem 2014 s filmom Gravitacija, ki je bil zelo dobro sprejet med kritiki in gledalci, zaslužila neverjetnih 51 milijonov dolarjev (38 milijonov evrov).

Na drugo mesto je stopila mlada, a že z oskarjem nagrajena igralka Jennifer Lawrence, ki je v enem letu zaslužila 34 milijonov dolarjev (25 milijonov evrov). Ta denar je predvsem zasluga zelo gledanega filma Igre lakote. Poleg tega se je Jennifer povzpela na dvanajsto mesto med stotimi zvezdniki, ki odlično unovčujejo slavo.

Tretje mesto je pripadlo Jennifer Aniston, ki je tudi s filmom Kje so Millerjevi zaslužila 31 milijonov dolarjev (23 milijonov evrov).

Ženske zaslužijo precej manj denarja kot njihovi moški kolegi Forbes je dodal, da je, čeprav imajo ženske zavidanja vredne zaslužke, deset najbolje plačanih igralk v enem letu zaslužilo precej manj denarja kot njihovi moški kolegi. Deset najbolje plačanih igralcev – prvi med njimi je Robert Downey Jr. – je zaslužilo 419 milijonov dolarjev (313 milijonov dolarjev), medtem ko so ženske skoraj polovico manj, 226 milijonov dolarjev (168 milijonov evrov).

Tudi slovenske igralke plačane manj kot moški kolegi Za komentar o zaslužkih slovenskih igralk smo povprašali Polono Juh, članico ansambla SNG Drama Ljubljana in igralko v številnih slovenskih filmih: "Zagotovo smo tudi slovenske igralke manj plačane kot naši igralski kolegi. Ker točnih podatkov nimam, ne morem govoriti o številkah. Lahko pa rečem, da smo ženske diskriminirane, četudi se piše že 21.stoletje. Lahko potrdim, da imajo moški kolegi z enakimi igralskimi dosežki, z enakimi nagradami boljše zaslužke kot pa me. Je pa tudi res, da o milijonskih zaslužkih, kot jih imajo v Hollywoodu, ne moremo govoriti, pri nas se samo s filmom ne da preživeti, moraš biti zaposlen tudi v gledališču. Preprosto premalo je filmske produkcije, poleg tega pa Ministrstvo za kulturo da veliko premalo denarja za film. Mislim pa, da imajo tudi evropske igralke, ki niso ravno velike zvezde, podobne težave."

Ne spreglejte