Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 8. 2016,
22.54

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

romantični film DKino SiOL TV HD-film omnibus Mesta ljubezni Rio de Janeiro

Torek, 16. 8. 2016, 22.54

6 let, 6 mesecev

V videoteki DKino na SiOL TV!

Rio, ljubezen moja (Rio, Eu Te Amo/Rio, I Love You)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Rio, ljubezen moja

Omnibus desetih kratkih filmov, ki se odvijajo v Riu de Janeiru in skozi katere doživimo raznovrstne ljubezni ter spoznamo različne obraze te vročekrvne prestolnice karnevalov.

Brazilija, ZDA/2014/104 min.
Režija: Fernando Meirelles, Paolo Sorrentino, John Turturro, Vicente Amorim, Guillermo Arriaga, Stephan Elliott, Sang-soo Im, Nadine Labaki, José Padilha, Carlos Saldanha, Andrucha Waddington
Igrajo: Rodrigo Santoro, Emily Mortimer, Jason Isaacs, John Turturro, Harvey Keitel, Ryan Kwanten, Vincent Cassel, Vanessa Paradis, Wagner Moura, Nadine Labaki, Basil Hoffman, Laura Neiva
Žanr: Romantično-komična drama
Ocena IMDb: 5,3/10

Po Parizu in New Yorku se nam prek perspektive omnibusa desetih kratkih filmov predstavi prestolnica karnevalov Rio de Janeiro – mesto, ki je bilo leta 2014 eno od prizorišč svetovnega prvenstva v nogometu, letos pa gosti poletne olimpijske igre. Za kuliso idiličnega brazilskega obmorskega mesta se skrivajo številne osebne zgodbe domačinov in tujcev, ki se prepletejo v vrtinec ljubezni, sovraštva, boja za preživetje, romantičnega upanja in iskanja boljše prihodnosti.


Rio, ljubezen moja | Foto:


Zanimivosti:

• Film je nastal v sklopu franšize Mesta ljubezni (Cities of Love). Gre za serijo filmov, ki ponazarjajo univerzalnost ljubezni v večjih mestih po vsem svetu. Vsaka epizoda je kolektivni film, sestavljen iz vsaj desetih segmentov, ki jih ustvarijo različni svetovni režiserji.

Do zdaj sta bila dokončana dva projekta oziroma epizodi, in sicer Pariz, ljubezen moja (Paris, je t’aime) leta 2006 ter New York, ljubezen moja (New York, I love you) leta 2009. Naslednje epizode se bodo odvile v Tbilisiju, Šanghaju, Jeruzalemu, Benetkah, Berlinu in New Orleansu.

• Pred začetkom snemanja je v Riu potekalo tudi gibanje #rioiloveyou. Njegov cilj je bil pritegniti prebivalce k zgodbam, ki povezujejo Brazilce z njihovim priljubljenim mestom. Organizirani so bili glasbeni, filmski in literarni festivali, dogajanja v barih in priznanih restavracijah ter različni pohodi in športna tekmovanja. Gibanje je zasvojilo milijonsko množico ter sprožilo nešteto pogovorov in povezovanj, vsa ta strast pa se zrcali tudi v filmu.

Napovednik filma Rio, ljubezen moja:

SiOL TV: Na daljinskem upravljalniku izberite programsko mesto – DKino.


Film si lahko ogledate tudi v HD-kakovosti!

Vsebine visoke ločljivosti so na voljo uporabnikom, ki dostopajo do SiOL TV-ja preko optičnih povezav Telekoma Slovenije, uporabljajo SiOL BOX in imajo vsaj HD ready TV sprejemnik.

Za preizkus delovanja HD-vsebin v videoteki DKino uporabite brezplačen predogled.

Ne spreglejte