Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 10. 2016,
13.02

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

SiOL TV DKino televizija HBO priporočila

Petek, 14. 10. 2016, 13.02

6 let, 7 mesecev

Recept za prijeten konec tedna pred malimi ekrani #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Dan hrane

V nedeljo, 16. 10., bomo obeleževali svetovni dan hrane. Preverite, katere zanimive filme in druge TV-vsebine s kulinarično tematiko si boste na malih zaslonih lahko ogledali v prihodnjih dneh.

Svetovni dan hrane je Organizacija Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo, ki deluje znotraj OZN, uvedla leta 1976, z njim pa je želela opozoriti, da je na svetu veliko ljudi, ki trpijo za pomanjkanjem te osnovne dobrine.

Hrana in njena priprava imata še veliko drugih pomenov in funkcij. Ob njej se družimo, sproščamo in zabavamo, prek nje spoznavamo različne kulture, številni si s hrano služijo kruh, Kim Basinger in Mickey Rourke pa sta nam v razvpiti erotični drami Devet tednov in pol (1986) pokazala, da lahko z njo počnemo še marsikaj drugega.

Omenjenega filma na aktualnem TV-sporedu in na storitvah videa na zahtevo sicer nismo zasledili, zato pa smo našli dovolj drugih vsebin s kulinarično tematiko, ki si jih bo v prihodnjih dneh vredno ogledati na malih zaslonih.

Predstavljamo vam dokaze, da lahko gre tudi ljubezen do televizije skozi želodec. Za prigrizek (ali konkretnejši obrok) boste morali poskrbeti sami, pri čemer si lahko pomagate z recepti na Siol.net. Pa dober tek!


Julie in Julija (Julie & Julia)

Meryl Streep in Amy Adams v komični biografski drami o dveh ženskah, ločenih v času in prostoru, toda neločljivo povezanih v uresničevanju kuharskih in življenjskih hrepenenj.

Julia Child (Streep) se sredi 20. stoletja kot veleposlanikova žena znajde v Parizu, kjer poskuša slediti gurmanskemu navdihu. Pol stoletja pozneje se naveličana uradnica Julie Powell (Adams) odloči, da bo preizkusila 524 receptov svoje vzornice in napredek objavila na blogu.

Streepova je za svojo upodobitev slovite kuharske in televizijske osebnosti prejela zlati globus za najboljšo igralko v komediji in bila (pričakovano) nominirana za oskarja.

Film si bomo zapomnili tudi po tem, da je to zadnji celovečerec Nore Ephron, leta 2012 umrle avtorice priljubljenih romantičnih komedij Ko je Harry srečal Sally, Romanca v Seattlu in Čaka te pošta.

V petek, 14. 10., ob 20. uri na kanalu Kino (programsko mesto 219* na SiOL TV, program omogoča tudi funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj).


Šef (Chef)

Zvezdniško obarvana komedija Jona Favreaua (Knjiga o džungli) o gastronomskem mojstru, ki z nekdanjo ženo, prijateljem in sinom ustanovi mobilno kuhinjo, v kateri znova odkrije strast do kuhanja.

Režiser akcijskih uspešnic Iron Man ter Kavboji in vesoljci, ki nas je letos tako lepo presenetil z najnovejšo upodobitvijo Knjige o džungli, se je leta 2014 podal v kulinarične vode z zgodbo o strastnem kuharju Carlu, ki ga je odigral kar sam.

Ta pusti službo v restavraciji in se na prigovarjanje prijatelja poda na povsem novo avanturo. Z družino in prijatelji, med katerimi so tudi Scarlett Johansson, Sofía Vergara, Robert Downey Jr. in John Leguizamo, začne pripravljati hrano v starem tovornjaku in svoje kuharske mojstrovine prodajati na ulicah Miamija.

Film si lahko ogledate v videoteki DKino na SiOL TV (programsko mesto 5).


Ljubezenski recept (No Reservations)

Oskarjevka Catherine Zeta-Jones v vlogi perfekcionistične vodje elitne restavracije, ki mora ob prihodu živahnega kuharja in osirotele nečakinje sestaviti recept za življenje.

Glavna kuharica Kate (Zeta-Jones) živi svoje življenje tako, kot vodi kuhinjo v elitni restavraciji na Manhattnu: strogo in brezkompromisno. Njen perfekcionizem je postavljen na preizkušnjo s prihodom živahnega pomočnika in vzhajajoče kuharske zvezde, radoživega Nicka (Aaron Eckhart).

Ta med kuhanjem pogosto prepeva arije, zelo rad pa se tudi pošali s kolegi. Njegov izjemno sproščen odnos do življenja in kuhanja je popolno nasprotje Katinega, toda kemija med njima je očitna, z njegovo pomočjo pa bo Kate tudi ugotovila, da so včasih najboljši recepti tisti, ki jih sestaviš sam.

V nedeljo, 16. 10., ob 22. uri na kanalu Pop TV (programsko mesto 4* na SiOL TV, program omogoča tudi funkcijo sedemdnevnega ogleda nazaj).


Čokolada (Chocolat)

Vrhunska igralska zasedba v pregrešno sladki komični pripovedi Lasseja Hallströma (Kaj žre Gilberta Grapea?, Hišna pravila), ki je bila nominirana za pet oskarjev, tudi za najboljši film.

Glavna junakinja te romantično komične drame, neporočena Vianne Rocher (oskarjevka Juliette Binoche), s hčerko nekega dne prispe v zaspano francosko vasico, kjer se odloči odpreti čokoladnico.

Sprva meščani nanjo gledajo kot na vsiljivko, vendar njena slastna čokolada zadržane prebivalce zapelje enega za drugim, tako da sčasoma vsi podležejo njeni očarljivosti. Vsi razen župana, ki še naprej bije osebno vojno proti slaščičarski razvratnici.

Binochejeva je bila za svojo vlogo v Čokoladi nominirana za oskarja, v filmu pa se ob njej sladkajo še Johnny Depp, Alfred Molina, Judi Dench in Carrie-Anne Moss.

V petek, 28. 10., ob 7.50 in 17. uri na kanalu Cinemax 2 (programsko mesto 209* na SiOL TV), film je dostopen tudi na storitvi HBO GO (programsko mesto 240* na SiOL TV).


Jamiejev in Jimmyjev kulinarični izziv (4. sezona)

Prijatelja iz otroštva, Jamie Oliver in Jimmy Doherty, vam bosta v četrti sezoni priljubljene oddaje pokazala, kako za konec tedna pripraviti noro dobro gostijo, ki ji boste dodali odličnost vrhunske kuhinje.

Dan hrane | Foto:

Oddaja Jammiejev in Jimmyev kulinarični izziv je posvečena slastni hrani, ki ju prijatelja pripravljata v njuni kavarni ob pomolu v Southendu v Londonu, družbo pa jima pogosto delajo slavni gostje, kot so Orlando Bloom, Goldie Hawn in Jack Whitehall.

Jamie pripravlja osupljive jedi, ki jih deli s prijatelji in družino, med drugim žepke v azijskem slogu, kruh z začinjeno jagnjetino, piščančji kari gurkha, mega sendviče z mesnimi kroglicami ter gumbo v esseškem slogu.

Jimmy medtem raziskuje, katero hrano kupujemo, pa bi jo lahko sami pripravili doma. Od dimljenega lososa do kislega kruha, mocarele in sveže kave. Ne le da je domače okusnejše, natanko tudi veste, kaj vsebuje.

Četrta sezona oddaje je od 10. oktobra na sporedu vsak ponedeljek ob 13. uri na kanalu 24Kitchen (programsko mesto 300* na SiOL TV), če ste prvi del zamudili, pa si lahko pomagate s storitvijo ogleda nazaj.


 Peklenska kuhinja (7. sezona)

Tekmovanje slovitega kuharskega mojstra Gordona Ramsayja, v katerem so na preizkušnji obetavni in ambiciozni mladi kuharji.

Dan hrane | Foto:

Ramsay tekmovalce že na začetku vsake sezone resničnostne oddaje razdeli v dve nasprotni skupini. Ti morata v vsaki oddaji pripraviti jedi po njegovih navodilih, na koncu epizode pa kuhar iz skupine, ki se je odrezala slabše, izpade iz tekmovanja.

Kaj bodo v Peklenski kuhinji kuhali ta konec tedna? Tekmovalci bodo morali pripraviti svojo unikatno jed z jastogom, ki jo bodo ocenjevali vrhunski kuharji, preizkusili se bodo v pripravi sendvičev, šef Ramsay pa bo njihove brbončice preverjal s posebnim testom.

Dvojne epizode oddaje so na Planet TV (programsko mesto 3* na SiOL TV) na sporedu vsako soboto ob 11.25, enojne pa v nedeljo ob 11.25. Program omogoča tudi funkcijo ogleda nazaj.

*Velja za komunikator BOX.


Ne spreglejte