Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 12. 2011,
9.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 14. 12. 2011, 9.58

8 let

Razkrita "črna lista" nerealiziranih scenarijev leta 2011

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Filmski izvršni producent Franklin Leonard je objavil črno listo nerealiziranih scenarijev v letu 2011. Med njimi je tudi Tarantinov vestern Django Unchained.

Na seznamu je 71 scenarijev, za katere so glasovali producenti in ki imajo tako več možnosti, da pridejo do produkcije. Leonard seznam sestavlja že od leta 2005 in pod njegovim vplivom je bilo posnetih kar nekaj odmevnih filmov, kot so Juno, Revni milijonar in Kraljev govor, ki sicer ne bi prišli do takšne pozornosti studiev. Po njegovih besedah je do zdaj zaživelo več kot 120 scenarijev iz njegove črne liste. Ti filmi so v blagajne prinesli več kot sedem milijard dolarjev in prejeli več kot dvajset oskarjev.

Nekaj filmov s seznama je Hollywood sicer že izbral, med drugim prvouvrščenega The Imitation Game, ki ga je izbralo kar 133 izvršnih producentov. Film govori o britanskem vojnem kriptografu, ki je razdrl Enigmo, se pozneje zastrupil, ker so ga preganjali zaradi homoseksualnosti. Scenarij Grahama Moora je oktobra odkupil studio Warner Bros, glavno vlogo naj bi imel Leonardo DiCaprio.

Satiričen pogled na snemanje Zvezdnih stez

Na drugem mestu je film When the Street Lights Go On Chrisa Huttona in Eddieja O'Keefa, ki je dobil 84 glasov. Dogaja se v zgodnjih osemdesetih letih, v mestu, ki trpi po brutalnem umoru srednješolke in učitelja.

Tretje mesto je šlo v roke filmu Chewie Evana Susserja in Vana Robichauxa. To je satiričen pogled na ozadje snemanje Zvezdnih stez skozi oči angleškega igralca Petra Mayhewa, ki je v Lucasovi sagi igral Chewbacca. "Upamo, da je film dovolj ljubeč portret režiserja in celotnega snemanja, da ga bodo spravili pod streho," je za Entertainment Weekly povedal scenarist Robichaux in namigoval na režiserjevo pregovorno zdraharstvo. Imajo še eno težavo. Z Mayhewom so se srečali samo enkrat, ko je delil avtograme na Comic-Con.

Vsi scenariji, ki so se znašli na seznamu, imajo skupno točko, da se nekonvencionalno lotevajo preizkušenih žanrov – hororja in postapokaliptičnega bivanja. Številni pa se ukvarjajo z alternativnimi zgodovinskimi deli in z zombijevsko tematiko.

Ne spreglejte