SiolNET. Trendi Film in TV
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ralph Fiennes s filmom o Dickensovi ljubici

3

termometer

Britanski igralec Ralph Fiennes se v svojem drugem režiserskem podvigu osredotoča na manj znano razmerje Charlesa Dickensa z mlado igralko Ellen Ternan - Nelly.

Fiennes, ki se je v The Invisible Woman (Nevidna ženska) osredotočil na igralko, je poudaril, da pisatelj v tej zgodbi ne igra glavne vloge.

Dickens je pri 45 letih spoznal 18-letno Ternanovo in zapustil ženo. Zaradi strogih viktorijanskih pravil je bila mlada igralka obsojena na življenje, polno skrivnosti, s čimer se je težko spopadala.

"Ternanova me je ganila, tu je še Dickens z vso svojo energijo in karizmo," je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal Fiennes, ki je poleg režije v filmu prevzel tudi vlogo pisatelja.

"Ljudje so presenečeni. V biografijah o Dickensu je razmerje omenjano, a se nanj ni nihče osredotočil," je še pojasnil.

Ternanovo je v filmu odigrala britanska igralka Felicity Jones, ki ima po besedah režiserja odličen občutek za notranje dileme – "ima dar za pojasnjevanje in podajanje vseh mogočih misli, ki se ljudem podijo po glavah".

Fiennes, ki je v svojem režiserskem prvencu na film prelil Shakespearovo tragedijo, Coriolanusa, je tokrat za podlago uporabil biografijo iz leta 1990.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin