Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 11. 2013,
15.02

Osveženo pred

10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Planet TV oddaja Rajko Gerič

Torek, 5. 11. 2013, 15.02

10 mesecev

Rajko Gerič: Vložili smo veliko truda, da smo našli pravi recept

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Sloveniji ni medijskega projekta, ki bi bil postavljen v tako kratkem času, na tako visoki profesionalni ravni, je ob prvem rojstnem dnevu Planet TV poudaril odgovorni urednik Rajko Gerič.

Pred natanko enim letom je Planet TV ob 18.40 začel oddajati polno programsko shemo. Kot prvo oddajo so si gledalci lahko ogledali informativno oddajo Danes. O dosežkih v tem letu, o ustvarjanju, strahovih, odzivih in ciljih za naprej smo se pogovarjali z odgovornim urednikom Planet TV Rajkom Geričem.

Kako bi v nekaj stavkih opisali prvo leto vašega delovanja in ustvarjanja? Prvo leto je bilo predvsem zelo ustvarjalno, stresno in minilo je v iskanju dobrih rešitev. Glede na to, da smo majhna, sveža, nova televizija, je bilo treba vložiti veliko truda, da smo našli pravi recept, da smo dosegli naše gledalce in da smo postavili takšno programsko shemo, ki je uspešna na slovenskem medijskem trgu.

Kaj so bili v tem času vaši glavni dosežki? Glavni dosežek je bila že sama postavitev televizije v tako kratkem času. Menim, da v Sloveniji ni medijskega projekta, predvsem ne televizijskega, ki bi bil postavljen v tako kratkem času, na tako visoki profesionalni ravni. To pomeni, da se je v nekaj mesecih postavila HD-televizija z najsodobnejšo tehnologijo in opremo. Na to smo zagotovo lahko ponosni. Tukaj je TSmedia kot ustanovitelj in pobudnik te televizije naredila ogromen posel.

Drugo, kar je dosežek, pa je to, da nam je znotraj televizije uspelo postaviti dober, hiter, kredibilen informativni program, ki je stalnica te televizije, hkrati pa smo poskrbeli tudi za uspešne projekte zunanje produkcije, ko Planet TV spodbuja tudi druge produkcijske hiše, da za Planet TV ustvarjajo dobre vsebine in dobre oddaje.

V čem se vam zdi, da ste drugačni od drugih slovenskih televizij? Kljub vsemu gre seveda za klasično komercialno televizijo, ki gradi na tem, da doseže čim širši spekter gledalcev in ponudi čim bolj zanimiv program. Od drugih se zanesljivo razlikujemo po tem, da imamo veliko lastne produkcije, lastnih oddaj, kar pomeni, da imamo oddaje v slovenskem jeziku. Na trgu nismo prepoznavni po nadaljevankah, čeprav imamo tudi to. Bolj smo prepoznavni po tem, da imamo lasten informativni program in da imamo lastne projekte, ki jih spodbujajo tudi novi lastniki, kar je eden od adutov televizije.

Vam je bila katera od televizij, tujih morda, za zgled pri vašem delu? Ko smo postavljali televizijo, smo skušali vzeti najbolj zanimive in atraktivne zadeve pri vseh televizijah, iz tega pa smo potem naredil svoj koncept. Planet TV tako ni kopija neke druge televizije ali drugega televizijskega programa.

Omenili ste že, da je bilo prvo leto tudi stresno, in verjetno res ni bilo lahko začeti in vstopiti na slovenski medijski trg. Kaj so bili na začetku vaši največji strahovi in kaj so bile glavne nevšečnosti, s katerimi ste se spoprijemali? Največji strah je bil, ali nam bo uspelo televizijo v tako kratkem času postaviti tako, da bo vse skupaj na tako visoki ravni, kot je potem tudi bilo. V tistem času smo bili edina HD-televizija v Sloveniji. Že sama tehnologija zahteva dodatno znanje in primeren način, kako se ustvarja.

Drugi strah pa je bil, kako bo na novo postavljeni ekipi uspelo konkurirati že uveljavljenim in utečenim ekipam. Glavna teža je bila v informativnem delu, kjer smo zbrali ekipo mladih in ambicioznih ljudi, ki pa kot ekipa še niso delovali. V zelo kratkem času smo morali vzpostaviti dnevni ritem, ki ga novice zahtevajo. Je pa celotna ekipa dokazala, da zna delati, in ponosen sem na njih. Vpeljali so se celo hitreje, kot sem na začetku mislil.

Kako so vas sprejeli slovenski gledalci, kakšne odzive dobivate? Odzivi so dobri. Vesel sem, da so se vse zgodbe in zmerljivke, ki so se širile, še preden smo začeli oddajati, razblinile, ko smo začeli oddajati program. Videlo se je, da televizijo znamo delati, da delamo za vse gledalce, da nas ne zanima politika, ampak dober program. Gledalci so se na to odzvali tako, da so pozdravljali to, da smo sveži, inovativni, drugačni in kratki. Tudi s preostalim programom in oddajami smo gledalcem dali možnost, da dobijo bolj pestro izbiro, kot je bila do zdaj na slovenskem trgu.

Kakšni so vaši cilji in želje za naprej in kakšna presenečenja še pripravljate gledalcem? Na Planet TV se vedno kaj dogaja. Vedno razmišljamo o novih formatih, novih oddajah, o širitvi informativnega programa. Po novem letu bo na Planet TV zagotovo še kakšen urni ali dveurni programski sklop, ki bo čisto na novo postavljen.

Ne spreglejte