SiolNET. Trendi Film in TV
3,23

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Prvič po osamosvojitvi na velika platna prihaja pravi partizanski film #video

3,23

termometer

V slovenske kinematografe prihaja zgodovinska drama Preboj. Gre za prvi pravi partizanski film po osamosvojitvi Slovenije, ob Domnu Valiču pa v njem igra tudi voditeljica informativne oddaje Planet 18 na Planetu Valentina Plaskan. Film Preboj bo od četrtka na rednem sporedu v kinematografih po vsej Sloveniji.

Simpatična voditeljica informativne oddaje Planet 18 Valentina Plaskan je povedala, da si bo snemanje zapomnila tudi po mrazu, saj je film nastajal sredi najhujše zime, tudi pri 12 stopinjah pod ničlo, na Veliki planini.

"Sploh si ne morem predstavljati, kako je šele leta 1945 zeblo 500 partizanov, ki jih je obkolila množica 12 tisoč nemških vojakov, ko so bili v še hujšem mrazu, brez termoperila, kot smo ga na snemanju imeli igralci," je povedala Plaskanova, ki v filmu igra mlado bolničarko Vesno. Kaj o filmu pravijo glavni akterji Preboja, pa izveste v zgornjem videoposnetku.

Komentarji

14

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • krucifix / 17.10.2019. ob 07:55 +8 - 3

  TO JE ŽIV DOKAZ, DA SE NISMO OSAMOSVOJILI.

  +8 - 3
 • stanly / 17.10.2019. ob 07:05 +9 - 5

  a nismo zmetali žedovoljdenar5ja stranza glorificiranje partizanskih pravljic, čas bi žebil, da se naredi kakšen bolj objektiven film na temo vaških straž in domobramnstva, ki so nastali kot spontan obrambni odgovor naroda na komunistično-partizansko nasilje nad lastnim narodom...

  +9 - 5
 • Minovak / 17.10.2019. ob 08:04 +6 - 3

  Ko so se po l. 91. začele odkrivati resnice o delovanju komunistov, ki so v začetku delovale kot nekaj neverjetnega, pa se potem z množico dokazov spremenile v srhljivo resnico največjega, povojnega grobišča v Evropi. Preveč je bilo dokazov, ki so bili v arhivih, zato je takratna oblast poskrbela, da so jih uničili, torej ima črno dušo. Ti fanatiki in protislovenci pa si upajo obuditi tisto, kar bremeni vse bivše in sedanje komuniste, ki nosijo krvave madeže svojih predhodnikov.

  +6 - 3
delitve: 52
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin