SiolNET. Trendi Film in TV
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pri MI6 iščejo nove agente: James Bond se jim ne zdi primeren

4

termometer

Britanska obveščevalna služba v resničnem svetu ne bi najela človeka, kot je James Bond.

"Junaki, ki delajo na lastno pest, le redko kaj dosežejo," je vir iz britanske obveščevalne službe MI6 odgovoril na vprašanje novičarske spletne strani Buzzfeed, ali bi zaposlili Jamesa Bonda, če bi se ta prijavil za službo. "Delo v skupini je bistveno za dobro delovanje obveščevalne službe."

Pri MI6 so ravno v času, ko je novi film o Jamesu Bondu začel pohod po kinematografih, objavili razpis, s katerim iščejo nove sodelavce. V prvem tovrstnem razpisu se po lastnih navedbah osredotočajo na človeško plat tistih, ki se bodo prijavili, in poudarjajo, da ne iščejo (le) ljudi iz privilegiranih, bogatih družin, ampak lahko pri njih uspe kdorkoli, ki v sebi nosi pravo mešanico znanja in zanimanja za zunanjo politiko ter čustvene inteligence.

Poklic, ki ni prav nič podoben Bondovemu Britanski obveščevalci so prepričani, da bo nova bondiada sprožila ogromno zanimanja za zaposlitev pri njih, obenem pa poudarjajo, da James Bond s svojim samotarstvom ter naklonjenostjo do martinijev in lepih žensk nikakor ni podoben sodobnemu obveščevalcu. Iščejo ljudi, ki se zavedajo sebe in svoje okolice, se dobro znajdejo v družbenih interakcijah in so sposobni sočustvovati z vsemi, s katerimi komunicirajo.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin