Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 3. 2014,
19.03

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

film igralci

Sreda, 12. 3. 2014, 19.03

7 let, 12 mesecev

Preveč postavni za majice: najbolj nabiti filmski superjunaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vsi jih imajo radi, ker rešujejo življenja, so častivredni in so preprosto super. Če pa se na velikem platnu pojavijo še razgaljeni, pa so predvsem v očeh nežnejšega spola ultimativni moški.

Stripovski superjunaki so zadnja leta prava molzna krava v svetu sedme umetnosti. Ne samo da filmi s temi junaki njihovim ustvarjalcem prinašajo zavidljive vsote denarja, tudi igralci, ki te like oživijo, dosežejo neverjetno slavo in postanejo prepoznavni na vsakem koraku.

Spodaj si lahko ogledate izbor pomanjkljivo oblečenih igralcev, ki so s svojo enigmatično karizmo in dobrim videzom postali idoli slehernemu moškemu in zaradi katerih se šibijo kolena sleherni ženski.

Chris Pratt se bo v vlogi postavnega odpadnika Petra Quilla/Star Lorda pojavil v filmu Varuhi galaksije (Guardians of the Galaxy), katerega premiera bo 1. avgusta letos.

Chris Hemsworth je s svojo mogočno pojavo nordijskega božanstva Thora navdušil v prvem in drugem delu Thora, Maščevalcih (The Avengers), prihodnje leto pa ga bo mogoče videti še v Maščevalcih: Ultronovi dobi (The Avengers: Age of Ultron).

Ryan Reynolds je vedno veljal za lepega dečka Hollywooda. Zato je brez težav svoje natrenirano telo postavil na ogled v filmu Rezilo: Trojica (Blade: Trinity).

Modernejša različica Supermana je zahtevala modernejši in zato tudi masivnejši pristop k samemu liku. Za trdo goro mišic je z napornimi treningi poskrbel igralec Henry Cavill, ki se je več kot prepričljivo prelevil v letečega in močnega dobrotnika v filmu Jekleni mož (Man of Steel).

Chrisu Evansu so v prvem delu Stotnika Amerike (Captain America) računalniško "shujšali" telo, po izpostavitvi vita žarkom pa se občinstvu razkrije v vsej svoji mogočnosti in mišičnosti.

Eno najbolj natreniranih in močnih teles ima mutant Wolverine v podobi Avstralca Hugha Jackmana. Preprosto si ne moremo več predstavljati, kdo bi lahko tega nergača dobrega srca upodobil bolje kot sam gospod Jackman.

Ryan Reynolds je svoje telo ponovno razkazoval v finančno ne prav uspešnem znanstvenofantastičnem spektaklu Zelena svetilka (Green Lantern).

Če so v prvih filmih o Batmanu postavo naslovnega junaka oblikovali kar s pomočjo kostuma, pa je želel režiser Christopher Nolan od Christiana Balea, da mračnjaškega superjunaka v trilogiji Temni vitez (The Dark Knight) upodobi kar se da realistično, tudi na račun postavnega videza.

Preden je Chris Evans oblekel rdeče-modri kostum Stotnika Amerike, se je vživel v še enega stripovskega junaka, tokrat Johnnyja Storma/Človeško baklo, enega od Fantastičnih štirih (Fantastic Four). V obeh filmih, prvem delu in nadaljevanju, Vzponu Srebrnega deskarja (Rise of the Silver Surfer), je z večkrat razgaljenim telesom poskrbel za navdušenje med ženskami (in moškimi).

Lik barbarja Conana ni ravno tipičen predstavnik stripovskega superjunaka, a je po zaslugi najprej Avstrijca Arnolda Schwarzeneggerja, nato pa še Havajca Jasona Momoe dosegel kultni status med ljubitelji stripov in filmov.

Ne spreglejte