Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 10. 2014,
8.46

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Bes Brad Pitt

Petek, 24. 10. 2014, 8.46

7 let, 12 mesecev

Predpremiera vojne drame z Bradom Pittom v naslovni vlogi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vojno dramo Bes (Fury) si bodo največji oboževalci Brada Pitta in vojnega filmskega žanra lahko ogledali že ta konec tedna v Cineplexxovih dvoranah po Sloveniji.

Dolgo pričakovano vojno dramo Bes, ki se v slovenskih kinih uradno začne predvajati 30. oktobra, si je mogoče v Cineplexxovih dvoranah v Kranju, Celju, Mariboru, Novem mestu, Kopru in Murski Soboti ogledati že ta petek in soboto (24. 10. in 25. 10.).

Dovršena filmska mojstrovina režiserja in scenarista Davida Ayerja je prejšnji teden po svetu požela velik uspeh, saj je v ameriške in kanadske kino blagajne prinesla kar okoli 18 milijonov evrov, z nestrpnostjo pa ga pričakujejo tudi vsi slovenski oboževalci Brada Pitta, ki je po odličnem nastopu v kultnem filmu Neslavne barabe dokazal, da se še kako dobro poda v obdobje druge svetovne vojne.

Zgodba: April, 1945. Zavezniška vojska bije še zadnje boje na evropski fronti; v spopadih utrjeni vojaški častnik z vzdevkom Wardaddy (Brad Pitt) poveljuje tanku znamke Sherman s šestčlansko posadko, ki jo za hrbtom sovražnih sil čaka smrtonosna naloga. Sovražnik je številčno precej močnejši ter bolje oborožen in Wardaddy se s svojim vodom, okrepljenim zgolj z novinci, pri junaškem poskusu, da zada rano v samem osrčju nacistične Nemčije, sooča z ne najboljšimi možnostmi.

Eno od pozabljenih obdobij so poslednji vzdihljaji nacističnega imperija "Vojne je domala konec in umirajoči slon – nacistični imperij – je na kolenih," ozadje filma razlaga režiser David Ayer. "To je povsem drugačen svet kot tisti, ki smo ga vajeni iz običajnih vojnih filmov, v katerih slavimo zmagovite pohode, kakršni so invazija na evropsko celino, Dan D ali Ardenska ofenziva – vse te slovite bitke, pri katerih so sodelovale ameriške čete. Eno od pozabljenih obdobij so prav ti poslednji vzdihljaji nacističnega imperija, ko je bila ameriška vojska po letih bojev že pri koncu moči in je imela vse manj ljudi. Vojaki so izčrpani. V drugi svetovni vojni si se boril, dokler nisi zmagal ali padel ali pa so te hudo ranjenega poslali domov. Ob propadanju fanatičnega režima je nastalo okolje, v katerem je bil lahko vsakdo sovražnik – kar je začelo najedati duše bojujočih."

Pod Ayerjevo režijsko taktirko igrajo še Shia LaBeof, Logan Lerman, Michael Peña, Jason Isaacs in Scott Eastwood.

Ne spreglejte