SiolNET. Trendi Film in TV
Oglasno sporočilo
  • Messenger
  • Messenger

Pravo prijateljstvo med Mio in belim levom

Mia in beli lev
Oglasno sporočilo

Družinska avantura Mia in beli lev (Mia and the White Lion) o odraščanju in prijateljstvu prihaja 28. februarja na redni spored v kinematografe.

Konec februarja bomo priča nenavadnemu prijateljstvu med deklico in levom, ki bosta v afriški savani doživela neverjetno skupno popotovanje. Na velika platna prihaja zgodba o deklici Mii, ki s svojo družino živi v Afriki, nepričakovano pa mora za svojega najboljšega prijatelja – belega leva – iskati novo zatočišče.

Mia in beli lev

Film je režiral Gilles de Maistre, ki je idejo za zgodbo dobil pred leti, ko je za francosko televizijo snemal dokumentarec o otrocih po svetu, ki imajo posebno vez z divjimi živalmi. Da so se med snemanjem filma Mia in beli lev, ki so ga snemali tri leta, varno počutili tako otroci kot tudi živali, pa je skrbel strokovnjak za leve Kevin Richardson.

O zgodbi:

Desetletni Mii se življenje obrne na glavo, ko se z družino iz Londona preseli v Afriko, kjer družina upravlja kmetijo z levi. Ko pride na svet mali beli lev Charlie, je Mia spet srečna in z njim vzpostavi posebno vez.

Mia in beli lev

Čez tri leta Mijino življenje znova pretrese nepričakovana novica, saj odkrije, da je njen oče prikrival skrivnost. Ker se boji, da je Charlie v nevarnosti, se odloči, da z njim pobegne.

Dva prijatelja se tako odpravita na nepozabno popotovanje po južnoafriški savani, kjer iščeta kraj, kjer bi Charlie znova lahko svobodno živel.

Mia in beli lev

Zanimivosti:

  • Film so snemali tri leta, v tem času pa bomo spremljali odraščanje tako Mie kot tudi belega leva.
  • Med produkcijo filma je skupaj odraščalo šest levov, med njimi Thor, ki je zaigral Charlieja, še en lev in štiri levinje.
  • Strokovnjak za leve Kevin Richardson, znan tudi kot levji šepetalec, je nadzoroval celotno produkcijo filma ter vse medsebojne odnose med levi in otroki, in tako vsem zagotovil varnost.
  • Po produkciji filma šest levov še vedno živi skupaj na posestvu, ki je v lasti Kevina Richardsona, zahvaljujoč skladu, ki ga je ustvarila produkcijska ekipa.
  • Samo tri osebe so lahko bile v stiku z levi – Daniah De Villiers (ki je zaigrala Mio), Ryan Mac Lennan (ki je zaigral Miinega brata) in Kevin Richardson – da so lahko snemali v varnem okolju za igralce in živali.
  • Film so snemali v Južni Afriki, v rezervatu "Welgedacht Reserve", ki se nahaja 40 kilometrov od Pretorie.

Mia in beli lev

IGRALSKA ZASEDBA: Daniah De Villiers, Mélanie Laurent, Langley Kirkwood, Ryan Mac Lennan, Charlie Thor, Lionel Newton, Lillian Dube, Brandon Auret

REŽIJA: Gilles de Maistre

SCENARIJ: Prune de Maistre in William Davies

PO IZVIRNI IDEJI: Prune de Maistre in William Davies

PRODUCENTI: Valentine Perrin, Jacques Perrin, Nicolas Elghozi, Gilles de Maistre, Stéphane Simon, Catherine Camborde

ŽANR: družinska avantura

Mia in beli lev

Mia in beli lev

Mia in beli lev

Mia in beli lev

Naročnik oglasnega sporočila je Karantanija Cinemas.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin